banner388

Belediye Başkanları’ndan MHP yorumları

Samsun Belediye Başkanları, MHP’nin önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermemesini değerlendirdi.

Belediye Başkanları’ndan MHP yorumları

Samsun Belediye Başkanları, MHP’nin önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermemesini değerlendirdi.

11 Ocak 2018 Perşembe 11:15

“Sorumluluğunun ortaya koyduğu bir çıkıştır”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “2019 seçimleri sürecinde buna benzer ittifakların, siyasi partilerin ortak hareket etme inisiyatifinin bir başlangıcı olduğunu belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey’in, bütün içtenliği ve bütün samimiyetiyle 2019 sürecinin önemli bir süreç olduğunun bilinciyle, ülkemizde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk seçimi olan 2019 seçiminde, partisinin inisiyatifini, AK Parti adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in lehine kullanmış ve kullanacak olmaları yönündeki bir kararı gerçekten çok takdire şayan. Ülkenin geleceğini, ülkenin içinde bulunduğumuz coğrafyadaki sorunların aşılması yönündeki bir devlet adamlığı sorumluluğunun ortaya koyduğu bir çıkıştır diye düşünüyorum. Takdirle karşılıyorum ve bir sorumluluk bilincinin dışa vurumu, bir sorumluluk bilincinin ortaya koyduğu kararlılıktır diye düşünüyorum. Ben Sayın Devlet Bahçeli’nin kararını, ülkenin geleceği ile ilgili duyulmuş olan sorumlulukların ve ülkemizin insanının geleceği ile ilgili siyasetin gerekirse özveride bulunması gerektiğinin göstergesi bir davranış olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

“Destekliyoruz”

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Bahçeli’nin bu kararını desteklediğini belirterek, “Zaten yapılması gereken bir tavırdı diye düşünüyorum. Ben buradan genel başkan Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Yapılmış olan doğru bir karar, destekliyoruz.” dedi. Birleşme sonucundaki durum için ise, “Kendileri bu kararı almışlar, biz de tasvip ediyoruz, onaylıyoruz. Bizim olumsuz yaklaşmamız olur mu, olmaz tabii ki. Biz de aldıkları bu kararı destekliyoruz, teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“Türkiye’ye moral kazandıracaktır”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti açısından çok sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyerek, “MHP’nin açıklamasını duyduk. Aslında Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan o kadar oyunlar var ki süper güçler, emperyalistler Türkiye’yi hep sıkıştırmak, önünü kesmek için büyük bir çaba içinde. Böyle bir durumda iç siyasetteki dayanışmak, bir araya gelmek tabii ki önemli. O bakımdan MHP’nin almış olduğu bu kararı ben çok önemsiyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Böyle bir birliktelik bütün Türkiye’ye inanıyorum ki moral kazandıracaktır. Gelecekte de böyle güzel birlikteliklere bir zemin oluşturur diye inanıyorum. Birbirine yakın olan partilerin birlikte hareket etmesi, olması gereken de bir şey böyle durumlarda, o bakımdan MHP’nin attığı bu adımı yerinde buluyorum açıkçası, inşallah hayırlı olur diyorum.” dedi.

“MHP’nin desteği önemliydi”

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, şimdiden böyle bir karar açıklamasının partileri açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Zaten MHP, referandumda ve başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanlığı sistemi geçmesi için bize yardımcı da oldu. Türkiye’de yeni bir sistem oluştu ve bu sistemin oluşmasında en büyük etki ve en büyük yetki aslında Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelmişti. O gün, onların sayesinde bu sistem gerçekleşti, gerçek oldu bugün. Bize destek vermesi bizim için önemlidir ve inşallah Cumhurbaşkanımız ilk yapılacak seçimde 1. Turda, 2. Tura kalmadan kazanması. MHP’nin desteği önemliydi, bu destekten dolayı ben Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı’na ve bu kararı alan herkese teşekkür ediyorum. Hem partimiz açısından, hem Türkiye açısından gerçekten iyi bir karar olmuştur.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.01.2018 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2018-01-11 12:51:03

MHP nin ne kadar oyu kalmis sa!!!

Avatar
misafir 2018-01-12 16:00:46

başkanlarım ülkücüler hep aynı düşünmüştür sizlerde bulunduğunuz yerlerde ilçe başkanlarından birer ikişer önerdiği kişileri istihdam edin ilgilerinize teşekkür ederim

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-01-16 12:03:53

bir tane kaldı oda akp ye