banner388

Başkandan sert eleştiri “Adamını bulan bir yere yerleşiyor”

LGS’de açıkta kalıp mağdur olan öğrencilerle ilgili Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Bu durum özel okula teşvikten başka hiçbir şey değildir. Adamını bulan bir yere yerleşiyor” dedi.

Başkandan sert eleştiri “Adamını bulan bir yere yerleşiyor”

LGS’de açıkta kalıp mağdur olan öğrencilerle ilgili Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Bu durum özel okula teşvikten başka hiçbir şey değildir. Adamını bulan bir yere yerleşiyor” dedi.

31 Ağustos 2018 Cuma 18:15
Başkandan sert eleştiri “Adamını bulan bir yere yerleşiyor”

Samsun Haber – Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Liseye Geçiş Sınavında açıkta kalıp mağdur olan öğrencilerle ilgili Samsunhaber.com’un sorularını yanıtladı.

"Halen mağdur olan öğrenciler var”

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğrencileri mağdur etmeyeceklerini söyleyerek umut verdiğini ve daha sonra sistemi düzeltmek için hiçbir şey yapmadıklarını ifade eden Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “LGS ile ilgili çok büyük sıkıntılar var. Şuan yerleştirilemeyen öğrenciler olduğu söyleniyor. Yerinde kayıt sistemi denilen sistemde açılan okullara bakıldığında öğrenci puanına uygun olmayan bir okula yerleştirildiğinde öğrenci büyük şok yaşıyor. Yerinde kayıt sistemi çok büyük bir mağduriyet getirdiği gibi aynı zamanda Milli Eğitim Bakanı kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyleyerek çocuklara umut vermişti. Ne yazık ki birçok öğrenci halen mağdur durumdadır. Bu sistemle daha düşük puanlı öğrenciler iyi yerlere yerleşirken daha yüksek puanlı öğrenciler meslek liselerine yerleştirildi. Aynı apartmanda oturup aynı yaşta olan iki öğrenciden düşük puanlı olanı daha iyi bir okula yerleştirildi. Bu konuyla ilgili olarak bu zamana kadar hiç kimse mantıklı bir açıklama yapamadı. Sadece herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin dışında puanı yüksek olup daha düşük puanlı bir okula yerleşen ve mağdur olan çok öğrenci var” şeklinde ifade etti.

“Milli Eğitim Bakanlığı olayı kaosa sürüklüyor”

Bu sistemin özel okullara teşvik ettiğini ve bunun iyi bir durum olmadığını belirten Başkan Kuruoğlu, “Milli Eğitim tarafından bu konunun düzeltilmesini bekliyorduk ama şuana kadar mantıklı bir açıklaması yapılamadı. Milli Eğitim Bakanlığı da bu işi geciktirmek, soğutmak ve toplumun gündeminden çıkartmaktan başka hiçbir eylem ya da faaliyet yok. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin dışında yüksek puan alıp daha düşük bir puana yerleşen öğrenciler oldu. İnsanların eğitimine nerede devam edeceğini belirleme hakkını bile ellerinden aldılar. Milli Eğitim Bakanlığı bu olayı kaosa sürüklüyor. Siz bu kaosun içerisinde bulunmak istemiyorsanız özel okula gidin demek istiyorlar. Bu durum özel okula teşvikten başka hiçbir şey değildir. Adamını bulan bir yere yerleşiyor” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-08-31 19:12:24

Ne sanıyordunuz ya bu ülkede 2002'den sonra artık torpil ağırlık basmaya başladı adamın varsa sınava adını soyadınız sadece yaz çık

Avatar
Seher 2018-09-01 09:07:37

Aynen bende katılıyorum eğitim sistemini batırdılar çocuklarla resmen oyun oynuyorlar ne eski milli eğitim bakanı ne de şimdiki hiç birinin adaleti güvenli değil