banner388

Banu Avar’dan çok özel açıklamalar!

Karadeniz 4. Kitap Fuarı kapsamında Samsun’da okurlarıyla buluşan ve mikrofonumuza konuşan Banu Avar, çok özel açıklamalarda bulundu.

Banu Avar’dan çok özel açıklamalar!

Karadeniz 4. Kitap Fuarı kapsamında Samsun’da okurlarıyla buluşan ve mikrofonumuza konuşan Banu Avar, çok özel açıklamalarda bulundu.

27 Şubat 2018 Salı 12:28

Samsun haber - Samsun Karadeniz 4. Kitap Fuarı kapsamında katılan araştırmacı gazeteci ve yazar Banu Avar, Samsun’da sevenleri ve okurlarıyla buluştu. Samsunhaber.com ekibi olarak gerçekleştirdiğimiz röportajda Avar, ülkedeki bir çok konuya değindi.

“Sınırlar arasında” programının yayından kaldırılması hakkında konuşan Avar, “TRT 1’de başladığı günden beri TRT 2 ve TRT İNT’de tekrarları vardı ama 8-10 defa şikayete uğradı. TRT’nin yaptığı bu programlar ile biz dış işlerine bağlıydık ve bu dış işleri hakkında bir kanun çıkardılar. Bu kanun kapsamında ABD, İsrail ve İsveç büyükelçiliklerinin emriyle yayından kaldırılan ilk ve tek program. Türkiye tarihinde böyle başka bir olay yok zaten. Böyle bir şeyle de Türkiye’nin iç işlerine kimlerin burnu giriyor, çok net gösterildi. Daha sonrasında ben başka kanallara da başvurdum fakat başvuruma gülerek cevap verildi. ‘Banu Hanım, siz ABD tarafından işten atıldınız, ABD’nin kanallarından iş istiyorsunuz’ denildi ve iş bulamadım. Bu konuda da ümidimi kaybettim, zaten yapacak bir şey yok. Kitap çalışmaları ve ara ara konuk olarak devam ediyorum” dedi.

“Elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz”

Belgesel, tv programları ve kitaplarla adından söz ettiren Avar, başarı diye bir şey olmadığını belirterek, “Türkiye’nin bu durumunda mecburi olarak elimizden ne geliyorsa, yeteneğimiz neye el veriyorsa biz onu yapıyoruz. Normalde zaten engelleniyoruz, ben normalde televizyoncuyum ama şu anda yazmaya uğraşıyorum” diye konuştu.

“Türkiye’de biat etme kültürü var”

Yeni projeler üretirken esinlendiği konulardan bahseden Avar, “Benim kitaplarım siyasi kitaplar. Durum analizi yapan kitaplar yazıyorum ve dünyada da durum sürekli değiştiği için sürekli oturup bir şeyler yazmak gerekiyor. Durumu görüp ona göre hareket etmek benimkisi. Şimdi konuşmalarda üzerinde durduğumuz şey, partilerden bağımsız olmak. Ben mutlaka bir kısım insanın partilerden bağımsız kalması gerektiğini üstüne basarak savunanlardanım. Çünkü biat etme kültürü var” şeklinde konuştu.

Vali Şahin hakkında çarpıcı sözler

Avar, “Samsun’a 6 yıldır gelemiyorum çünkü beni TRT’den beni atan adam burada valiydi ve kendisi de FETÖ’ye en fazla adam götüren ve TRT’ye dolduran insandı. Ben bunların hepsini yazdım, hepsi yazılı olarak elimde var. Bu şekilde olmadı ya da birileri korktu davet etmedi. Ama şimdi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Işık Hanım davet etti ve ben de geldim” dedi.

Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 27.02.2018 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-03-01 12:09:08

BANU HANIM SİZDENDE SAMSUN İÇİN BİR KİTAP YAZMANIZI TALEP EDİYORUM

Avatar
nur 2018-03-01 17:30:24

banu hanım. elimde çok ciddi belgelerim var kitap yazmak istiyorum bana yol gösterirmisin. sizin olaylara bakış tarzınızı çok beğeniyorum

Avatar
Bir Aşk 2021-09-30 16:13:43

Ne mutlu ki dosdoğru konuşa bilene Allah için vatan için milleti için ne güzel küçücük bir iş yapabilmek