banner388

Balıkçılar 1 Eylül’de denize çıkmak istemiyor

Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, havaların sıcak olması ve 1 Eylül’ün Kurban Bayramına denk gelmesinden dolayı ‘Vira Bismillah’ı 5 Eylül’de demek istediklerini söyledi.

Balıkçılar 1 Eylül’de denize çıkmak istemiyor

Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, havaların sıcak olması ve 1 Eylül’ün Kurban Bayramına denk gelmesinden dolayı ‘Vira Bismillah’ı 5 Eylül’de demek istediklerini söyledi.

19 Ağustos 2017 Cumartesi 17:15

Samsun HaberSamsun’da 1 Eylül tarihinde kalkacak olan av yasağı öncesinde balıkçılar hazırlıklarını tamamlamaya başladı.

Canik ilçesindeki Balıkçı Barınaklarında bulunan balıkçılar, trol ve gırgır tekneleri ile birlikte ağlarını elden geçirerek, eksiklerini gidermeye çalışıyorlar.

31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece saat 00.00’da balık avlama yasağının sona ermesiyle denize açılacak olan balıkçılar, denize açılma tarihinin 5 Eylül’e çekilmesini istediler. Yasağın kalktığı tarihin Kurban Bayramına ve hava sıcaklığının yüksek olduğu güne denk gelmesinden dolayı, denizlerde balığın fazla olmayacağını ifade ederek tarihin ertelenmesini istediler.

VİRA BİSMİLLAH’I 5 EYLÜL’DE DEMEK İSTİYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Bu sene havaların sıcak olması ve Kurban Bayramı bir araya geldi. Onun için de birlik başkanları olarak aldığımız karar olan denize açılma tarihimizi 1 Eylül’den 5 Eylül’e çekme teklifimizi yetkililere ilettik. Fakat yetkililer de bize bunun için genelge yayınlanması gerektiğini ve kendilerine bu isteğimizi en az 1 ay öncesinden söylememiz gerektiğini bize ilettiler. Avrupa’da ise böyle bir durum söz konusu değil. Avrupa’da balıkçı bir karar aldığı zaman hemen uygulanıyor” dedi.

DENİZLERDEKİ BALIK DURUMU

Denizlerdeki balık durumunu değerlendiren Malkoç, “Şuanda Karadeniz’de tutulacak olan balığın yüzde 20’si ilk 5 günde tutulacak. Bizde bunu 5 gün sonra tutalım istiyoruz. Yetkililerden bunun için biran önce bu işe el atmalarını istiyoruz. Bizim 2 binin üzerinde üyemiz var ve bu üyelerimizde balığa 5 Eylül’de çıkmak istiyor. Denizler çok geç ısınıp, geç soğuduğu için bu sene balık havyarını çok geç döktü. Bu sene balık konusunda sıkıntımız olacak. Şuanda çinekop az görünüyor. Palamut da geçen sene çok boldu. Bu sene de çok küçük. Buda deniz suyunun sıcaklığından dolayı oluyor. Bu arada istavrit’te çok küçük. Bu sene hamsi denizde görülüyor” diye konuştu.

Samsun’da yaklaşık olarak 60 yıllık balıkçılık yapan Ali Malkoç ise, 2017 hazırlıklarına başladıklarını ve geçen sene güzel bir sezon geçirip, bu sene de öyle bir sezon geçirmeyi beklediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 21.08.2017 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.