banner388

Bakanlık için adı geçenler: Samsun'dan isimlerde var

Yeni kurulacak kabinede yer alacak isimlerle ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. Samsun'dan bazı isimlerinde ismi kulislerde konuşuluyor.

Bakanlık için adı geçenler: Samsun'dan isimlerde var

Yeni kurulacak kabinede yer alacak isimlerle ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. Samsun'dan bazı isimlerinde ismi kulislerde konuşuluyor.

06 Temmuz 2018 Cuma 09:42
Bakanlık için adı geçenler: Samsun'dan isimlerde var

Pazartesi günü yeni kabinenin açıklanması bekleniyor. 16 bakan ve 3 cumhurbaşkanı yardımcısından oluşacak yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak konusu oldu. AK Parti kulislerinde bir çok isim konuşulurken özellikle bazı isimler ön plana çıkıyor. AK Parti'nin milletvekili çoğunluğunu mecliste yakalayamaması nedeniyle kabinenin çoğunluğunun meclis dışından olması bekleniyor. 

ADI GEÇENLER

Başkanlık sisteminde Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Bakanlar Kurulunda adı geçen bazı isimler şu şekilde;

Berat Albayrak,  Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu, Jülide Sarıeroğlu, İbrahim Kalın, Yusuf Tekin, Vasip Şahin, Abdülhamit Gül, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Naci Ağbal, Bekir Bozdağ, Mustafa Çalışkan, Selahattin Menteş, İsmail Demir, Daron Acemoğlu, Murat Kurun, Temel Kotil, Nail Opak, Mehmet Büyükekşi, Çağlayan Çetin.

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ

Aynı zamanda Erdoğan'ın Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Bülent Turan ve Özlem Zengin gibi isimleri yeni grup başkanvekiliği görevine getireceği iddia ediliyor.

İSMİ GEÇEN BÜROKRATLAR

Kabine içerisinde ismi geçen bürokratlar ise kulislerde yoğun bir şekilde konuluyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal gibi isimlere bakanlık verileceği bazı kesimlerce öne sürüldü.

KALIN KABİNEYE ALINACAK MI?

Kabinede yer alması beklenen diğer bir isim Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın oldu. Kalın'ın kabineye alınması durumunda Ömer Çelik’in Kalın'ın görevini üstleneceği tahmin ediliyor.

KABİNEDE SAMSUN OLACAK MI?

Kabinede ise Samsunlu isimlerin yer alıp almayacağı merak konusu oldu. Yine bir iddiaya göre Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Samsun Milletvekili olan Yusuf Ziya Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın kabinede yer alacak. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yeni kurulacak kabinede yer almayacağı yeni Sağlık Bakanı olarak Uşak eski vekili Alim Tunç'un isminin geçtiği öne sürüldü.

EKONOMİ BAKANLIĞI'NA ERHAN USTA

Ekonomi alanında yürüttüğü çalışmalarla siyasi arenalarda dikkat çeken ve milliyetçi yönüyle Samsunlular tarafından sevilen eski bürokrat MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya Ekonomi Bakanı olarak görev verileceği seçim öncesi konuşulmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı ve partisindeki isimlerin kabinede yer almasına sıcak bakmıyor. 

Son Güncelleme: 06.07.2018 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bedelli 2018-07-06 17:40:53

01.01.1993 dogumluyuz ekim de cikscaksa dikkste alalim daha once 01.01.1988 kapsadi aynen bizleri kapsasin cumhurbaskanina tam destek yas 25 ler