banner388

Ataol Behramoğlu’ndan çok özel açıklamalar

20-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen Karadeniz 4. Kitap Fuarına gelen şair ve yazar Ataol Behramoğlu ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Ataol Behramoğlu’ndan çok özel açıklamalar

20-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen Karadeniz 4. Kitap Fuarına gelen şair ve yazar Ataol Behramoğlu ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

22 Şubat 2018 Perşembe 18:03

Samsun haber - 20-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen Karadeniz 4. Kitap Fuarına birçok ünlü yazar sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, “Ne Çok Hain” adlı söyleşisi ve sonrasında imza etkinliği ile Samsunlu severleriyle bir araya geldi.

“Şuanda da bir kitap üzerinde çalışıyorum”

Şiire olan ilgisi ve şiir yazarken nelere dikkat ettiği hakkında konuşan Behramoğlu, “Şiire olan merakım çocukluğumda başladı ve hep de böyle devam etti. Şiirlerimi duruma göre yazıyorum. Ben bir şiirimde her şey şiirdir demiştim. Her şey şiire esin oluşturabilir ve bir konu oluşturabilir. Önemli olan ruhsal durumunuza ve ilgilendiğiniz konuya göre olmalıdır. Şiir kitapları az satılıyor fakat internette büyük bir paylaşım görüyorum. Bence gençler biraz daha kolayı tercih ediyorlar. Şiir biraz daha çok zahmet ve ilgi istiyor. Şiirlerimi yazarken ortama dikkat ediyorum. Sükunet ve sessizlik olmasına dikkat ediyorum. Gürültülü ve kalabalık bir ortamda tabi ki olmaz. Genelde sabahları çalışmayı tercih ediyorum. Şuan da bir konu ve tama üzerinde çalışıyorum. Bazen de oturursun ve biraz düşünerek bir takım notlar alırsın ve aldığın notlara bakarak bir şiiri geliştirebilirsin. Yeni şiirlerim olacak ve şuanda da bir kitap üzerinde çalışıyorum” diye konuştu.

“Muhabbet ve sevinç kentidir”

“Samsun’a daha önce de birkaç defa gelmiştim. Samsun benim gözümden ilk olarak 19 Mayıs 1919 ve Atatürk’tür. Şuanda okuduğum bir kitapta da Atatürk’ün Samsun ile ilgili birçok hikayesi geçiyor. Aynı zamanda bir deniz, balık, muhabbet ve sevinç kentidir. Şiir yazmak isteyen gençler bol bol kitap okuyabilir. Ve sadece şiir yazmak yerine yazılar yazmaya çalışsınlar. Kitap okumayı arttırmak içinde eğitim sistemine ve öğretmenlere çok büyük bir görev düşüyor. Fuarda büyük bir öğrenci topluluğu var ve öğretmenlerin de bu yoğunluktan ellerinden geleni yaptığını görüyoruz. İnsanların kitaplarımı alıp, imzalatmaları beni çok mutlu ediyor. Ama ben en çok ülkem adına seviniyorum. Çünkü insanlarımızın şiire, kitaba ve kültüre önem vermesini ülkem adına bir güzellik ve mutluluk olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

Kameraman: Furkan KOÇ Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 23.02.2018 16:13
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunşiir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.