banner388

3 ilin OSB'si Samsun Limanı'nı kullanıyor

Amasya, Tokat ve Yozgat’ta bulunan Organize Sanayi Bölgeleri, Samsun Limanını kullanıyor.

3 ilin OSB'si Samsun Limanı'nı kullanıyor

Amasya, Tokat ve Yozgat’ta bulunan Organize Sanayi Bölgeleri, Samsun Limanını kullanıyor.

31 Ağustos 2017 Perşembe 14:38
3 ilin OSB'si Samsun Limanı'nı kullanıyor

Samsuhaber.com Dergisi'ne çok özel açıklamalarda bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çorum OSB arazisinin Samsun'dan üç kat büyük olduğunu belirtti.

"OSB'Yİ BÜYÜTMEMİZ LAZIM"

Başkan Genç yaptığı açıklamada, "Amasya, Tokat ve Yozgat’ta bulunan Organize Sanayi Bölgeleri, Samsun Limanını kullanmaktadır. Liman altyapısının geliştirilmesi ve ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi ile Liman, tüm Anadolu’ya hizmet veren, Türkiye’nin Kuzey bağlantısında kritik bir nokta görevini üstlenen bir yapıya bürünmelidir. Bu bilgiler ışığında, Lojistik amaçlı liman kapasitesi Tekkeköy bölgesinde sağlanmalıdır. Limanın karayolu ve demiryolu bağlantıları da güçlendirilmelidir. Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nin toplam alanı 1 milyon 600 bin metrekare. Bir tarafında havaalanı, diğer tarafta demiryolu lojistik alanı olması nedeniyle büyümeye müsait değil. Oysa Gaziantep OSB 46 milyon metrekare ve genişlemeye müsait. Antep 5. OSB'yi açtı. Çorum OSB arazisi Samsun'dan üç kat büyük. Bizim mevcut Organize Sanayi Bölgesi'ni büyütmemiz gerekiyor" diye konuştu.


Haberin devamı için manşet görseline tıklayın;

Son Güncelleme: 31.08.2017 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.