banner388
banner390
banner410

Dürüst olmak çok mu zor?

Bir kişi var, dürüst, yalan söylemez, doğru ne ise ondan şaşmaz...

Öbürü ise ikiyüzlü, adamına göre muamele çeker, yalan söyler, doğruyu eğip büker duruma göre.

Hangisini seversin?

Dürüst olanlar yalaka olmaz. Her hal ve şartta doğruyu söyler.

Bu yüzden de kendilerini seven/sallayan pek kişi olmaz.

Şimdi sorunlarıyla yüzleşmek yerine yalanlarla avunmayı tercih ediyorlar. Böyle bir eko sistemde de doğru dürüst insan pek olmaz...

Yani dürüst olmak zor değil. Yalan söylemezsin, doğru ne ise söylersin.

Zor olan taraf insanlar tarafından sevilmemeye, sevgisizliğe tahammül edebilmek.

Oda zor bişey. Zaman geçse de alışılmıyor.

Dürüstlüğün bu kadar konuşuluyor olunması size de biraz tuhaf gelmiyor mu? Neden dürüst olmalıyız.

Dürüstlük erdemli insanların davranışlarıdır.

Her insan üzerine düşen dürüstlük, doğruluğu düzgün şekilde yerine getirmesi gerekmektedir.

Toplum içinde güvenilir insanların sayısı oldukça azdır. Sahip olunan değerlerin sonraki nesillere taşınması önemlidir. Dürüst olduğumuz sürece toplum içindekilerin saygısını kazanmamız kaçınmaz olur.

Çoğunlukla herkes gerçeği söyleme ve dürüst olma özelliklerini över ve savunur. Ancak gerçek hayatta bir kişi doğruları söyler ve bunları savunmaya cesaret ederse genellikle eleştirilerin hedefi haline de geliyor. Bu yüzden bir insanın düşündükleri ile yaptıkları arasında tutarlı olması çok da kolay olmuyor.

Peki, dürüst olmak neden bu kadar zor?

Dürüst insanlar lafı dolandırmazlar, hoşlanmadıkları bir kişi ya da bir konu olduğunda veya kendi değerlerine uymayan bir durum olduğunda hiç zaman kaybetmek istemezler.

Gerçekten dürüst olan insanlar ne kendilerini ne de diğer insanları aldatmaktan asla hoşlanmazlar.Bu nedenle, dürüst insanlar güvene dayalı ilişkiler kurmaya her şeyden daha fazla değer verirler

İnsan, hem aynaya bakıp kendini saygıdeğer bir insan olarak görüp iyi hissetmek ister; hem de durumun kendisine sunduğu özel imkanlardan yararlanmak ister. Bu halk arasında, “hem karnım doysun, hem de somunum tam olsun” diye ifade edilmiş olan durumdur. 

Toplum üzerindeki büyük zarar gerçekte çürük elmalardan değil, sıradan ve saygı değer bireylerin biraz hile yapmasından kaynaklanmakta ve çok daha büyük bir ekonomik etki doğurmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hazan 2022-05-16 04:19:20

Yine bu devirde sayılı kişinin muzdarib olduğu bir meselede hissiyata tercüman olmuşsunuz