banner388

Müjdat Gezen'e hapis istemi

Türk Sinema ve tiyatro dünyasının ünlü ismi Müjdat Gezen'e hapis istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Müjdat Gezen'e hapis istemi

Türk Sinema ve tiyatro dünyasının ünlü ismi Müjdat Gezen'e hapis istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

05 Haziran 2017 Pazartesi 15:51
Müjdat Gezen'e hapis istemi

Suç duyurusunu Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu adına avukatı gerçekleştirdi. Açılma gerekçesi ise ''hakaret'' olduğu söyleniyor.

Konuyla ilgili suç duyurusunda yer alan ifadeler ise, "Müjdat Gezen, müvekkilimin aleyhine, eleştiri sınırlarını aşan, hakaret içeren açıklamalarda bulunmuştur. Kendisi bir sanat adamı olarak sanatçı vasfında bulunması gereken erdemli davranışlara ve topluma örnek olacak insan profiline hiç de uygun olmayan ifadeler kullanarak müvekkilime ağır hakaretlerde bulunmuştur" ifadeleri yer buldu.

Gezen, kimsenin kişilik haklarını ihlal edecek söylemlerde bulunmadığını belirtti

Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosuna gelen Müjdat Gezen ifade vermişti.
Gezen, “Söz konusu ifadeleri bu sene içerisinde benim yönettiğim tiyatro okulunun kundaklanması olayının ardından okulda yaptığım basın toplantısı bünyesinde söyledim. Burada sadece Burhan Kuzu için sarf ettiğim söz kendi soyadı olan Kuzu’dur.Hakaret olarak algılanan diğer sözler Burhan Kuzu’ya değil bana hakaret eden diğer kişilere yöneliktir. Ben bir mizah sanatçısıyım.Basın toplantısında sorulan soruya mizahi bir dille cevap verdim.Kimsenin kişilik haklarını açıktan ihlal edecek bir söz söylemedim''dedi.

Taraflar arasında anlaşma söz konusu olmazken savcılık Gezen hakkında ''hakaret'' suçundan 2 ile 4 yıl arası hapis istemiyle iddiamane düzenledi.
 

Son Güncelleme: 05.06.2017 15:54
Anahtar Kelimeler:
SamsunMüjdat Gezen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.