banner388

Yeni Plaka Okuma Sistemi başlıyor

Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere sınır kapılarındaki yoğunluğun azaltılmasını hedefleyen ‘’Plaka Okuma Sistemi’’ başlatılıyor.

Yeni Plaka Okuma Sistemi başlıyor

Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere sınır kapılarındaki yoğunluğun azaltılmasını hedefleyen ‘’Plaka Okuma Sistemi’’ başlatılıyor.

03 Kasım 2017 Cuma 10:19
Yeni Plaka Okuma Sistemi başlıyor

Samsun Haber - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin Edirne ziyareti sırasında müjdelediği ‘Plaka Okuma Sistemi’ , Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule’de devreye girerek başlatıldı.

Sistem 7 il sınırında hizmete başladı

Plaka Okuma Sistemi’nin tanıtılıdığı toplantıda Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Oktay Duygun ve Plaka Tanıma Sistemi Proje Sorumlusu Ömer Faruk Ormanoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Kapıkule ile birlikte 7 sınır kapısında da hizmet vermeye başlayan ‘’Plaka Tanıma Sistemi’’ ile ilgili Kapıkule Sınır Kapısı’nda düzenlenen toplantıda bilgiler veren Edirne Valisi Günay Özdemir, sistem ile sadece araçların geçişlerinin hızlandırılmasının yanında her türlü terör ve diğer olaylarla ilgili olaraktan araçların da anında tespit edileceğini söyledi.

Bu sistemle sıkıntıların yükü hafifleyecek

Toplantıda sistem ile ilgili bilgiler veren Vali Özdemir; ‘’Dün Türkiye’de İpsala’da başlattığımız, bugün de Kapıkule’de başlayan plaka tanıma sistemini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu Gümrük Bakanlığı’mızın Türkiye çapında uygulamaya koyduğu çok güzel bir projedir. Bu proje ile bütün araçların takip sistemi yapılacak ve araçlar gümrük alanına girerken kayıtlar alınacak ve otomatik olarak da tekrar araçların plaka kaydı ve diğer kayıtlarını almadan sistemi daha hızlı bir şekilde yapmaya çalışacağız ve bu da aslında Türkiye’deki hem giren ve çıkan araçların takip edilmesini sağlayacak ve hem de işlemlerin biraz daha hızlanmasını sağlayacaktır. Belki aklınıza şu soru gelebilir;  Bu olduğu zaman bütün problemler çözülebilecek mi? Elbette bu sistem olduğu zaman problemlerin bir bölümü en azından hızlandırmayla ilgili olan bölümünü çözeceğiz. Son bir aydır özellikle Gümrük Bakanımızın Kapıkuleye ve bölgemize gelmesinden sonra kendisine burada gümrük alanını gezdirdik ve buradaki sıkıntıları anlattık hem bizim sıkıntılarımızı hem de komşularımızla ilgili olan problemleri anlattık. Bunun sonucunda gümrük bakanımız ekibiyle beraber on gün önce Bulgaristan’a gitti. Sofya’da Maliye Bakanı ile ve oradaki ilgili Bakanlarla, Başbakanla konuyu görüştüler ve bunun sonucunda da TIR kuyruğuyla ilgili çok ciddi bir mesafe kat edildi. Bu konuda hem Bulgar tarafı hem de Türk tarafı hassasiyetle bu konuyu takip ediyor. Ve günlük olarak ne kadar hızlı bir işlem yapabilirsek her iki tarafta bundan hem ekonomik anlamda hem de kendi insanlarına kendi bölgelerine de ciddi bir destek sağlamış oluyorlar. Ve bu Kapıkule, bölgemiz için önemli bir yer ve özellikle bugünkü plaka tanıma sistemiyle ilgili arkadaşlarımız teknik anlamda da bilgiler verecekler. Tabii ki bu ilk uygulama olduğu için zaman zaman bazı aksaklıklar olabilir. Ama süreç içerisinde bu aksaklıkların tamamı giderilecek. Şu anda 17 tane gümrük kapımızda bu uygulamaya başlayacağız. Aslında bu sistem bütün kaçakçılık olayları da dâhil olmak üzere birçok olumsuz olayları da engelleyecek, birçok projeyi de destekleyecek olan bir sistemdir” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 04.11.2017 10:57
Anahtar Kelimeler:
SamsunPlakaSamsunhaberOkuma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.