banner388

Yeni Bir İsim Daha Eklendi! Gerçek Fuat Avni Kim?

Fuat Avni dosyası hazır. Fuat Avni, Emre Uslu mu derken şimdi karşımızda yeni bir isim var; Aydoğan Vatandaş. Peki gerçek Fuat Avni kim?

Yeni Bir İsim Daha Eklendi! Gerçek Fuat Avni Kim?

Fuat Avni dosyası hazır. Fuat Avni, Emre Uslu mu derken şimdi karşımızda yeni bir isim var; Aydoğan Vatandaş. Peki gerçek Fuat Avni kim?

22 Temmuz 2016 Cuma 11:34
Yeni Bir İsim Daha Eklendi! Gerçek Fuat Avni Kim?

Twitter'daki paylaşımlarıyla 3 milyon takipçisi bulunan ve kimliği en çok merak edilen konulardan biri olan Fuat Avni konusunda Okan Özsoy’un tamamladığı dosya Bakırköy Başsavcıvekiliğine getirildi. Dosyada neler var, Fuat Avni kimdir? Hepsi haberimizin detaylarında...

Terör örgütü FETÖ’nün twitter üzerinden Fuat Avni ismiyle birçok gizli bilgiyi paylaşan her yazdığıyla gündem olan bu hesabın arkasındaki isim kim? FBI bu soruya yanır olarak bir isim verdi. O da ABD’de de yaşayan ve Today's Zaman yazarı Aydoğan Vatandaş.

Peki Aydoğan Vatandaş kimdir?

1995 yılında Deniz Harp Okulu'ndan ayrılıp Aksiyon dergisinde gazeteciliğe başlayan Aydoğan Vatandaş, 2001 yılında Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1995-2000 yılları arasında Aksiyon'da muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yapan Vatandaş, 2000-2004 yılları arasında ise Zaman gazetesinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığının yanı sıra Karakutu Programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. 2006'dan bu yana ise ABD'nin New York şehrinde yaşayan Fethullah Gülen'in  'süper çocuğu' olarak da bilinen Vatandaş, 2009-2011 yılları arasında hem The New School’da medya alanında yüksek lisans yapıp hemde Today’s Zaman gazetesinde çalıştı.  Aydoğan Vatandaş, 1997-2015 yılları arasında komple teorileri üzerine 18 adet kitap yazdı. Son yazdığı kitap olan ‘Hungry for power (İktidar Hırsı-Güç Zehirlenmesi: Erdoğan’ın Cadı Avı ve Devlet)’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında çeşitli iddialar barındırıyor ve yurt dışında en çok satılan kitaplar arasına girdiği söyleniyor.

FBI, Türkiye'den bazı teröristlere dair bilgi isterken karşılığında Fuat Avni hesabıyla alakalı bilgileri vermek durumunda kaldı.FBI tarafından gelen bilgiler doğrultusunda "fuat avni" hesabının ABD'de yaşayan Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı belirlendi. Bu hesabını ilk kuran kişi Said Sefa idi. Deşifre olduktan sonra Fuat Avni hesabını Aydoğan Vatandaş kullanmaya başlamış. Aydoğan Vatandaş'ın zaman zaman Türkiye’ye gelip gittiği ve söz konusu hesabı burada da kullandığı belirledi. Aydoğan Vatandaş'ın Ağustos 2015’te İstanbul’a geldiği öğrenilince 'yakalanması' için düğmeye basılmış, ancak Vatandaş, devlet içine sızan paralelci kripto istihbaratçıları tarafından uyarılarak yurt dışına kaçırılmış.

Bu zamana kadar Fuat Avni kim sorusuna cevap olarak birçok isim gündeme geldi. Emre Uslu, Akif Mustafa Koçyiğit gibi isimler aslında Fuat Avni’ye bilgi ve istihbarat aktarımı yapıyormuş. Bir süredir Emre Uslu'nun Fuat Avni olduğu iddiaları yayılmıştı.Ancak İstihbarat Daire Başkanlığının yaptığı araştırmada FETÖ’nün bilinçli olarak 17 yaşındaki amatör bir bilgisayar korsanı olan S.D üzerinden AK Parti’ye bir komplo hazırladığı belirlendi.

Emre Uslu’nun “fuat avni” olduğuna yönelik çıkan haberlerden sonra S.D, polis tarafından sürekli takibe alındı. Polislerle yaptığı görüşmeleri kaydeden FETÖ’nün, S.D’yi önce kaçırıp sonra “AK Parti’yi, CHP’ye komplo kurmuş” gibi göstermek için açıklamalar yaptırmayı planladığı öğrenildi. Ancak bu tuzağın farkına varan istihbarat birimlerinin S.D’yi korumaya alarak oyunu önlediği ortaya çıktı.
 

Son Güncelleme: 22.07.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.