banner388

Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin veri kapasitesini arttıracak Türksat 5B uydusu ABD'den uzaya gönderildi...

Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin veri kapasitesini arttıracak Türksat 5B uydusu ABD'den uzaya gönderildi...

19 Aralık 2021 Pazar 09:51
Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin veri kapasitesini 15 kat artıracak Türksat 5B uydusu, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya gönderild. Konuyla ilgili paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzaydaki sekizinci aktif uydumuz olacak Türksat 5B, 42 derece doğu yörüngesinde ülkemize 35 yıl boyunca hizmet etmek üzere uzay yolculuğuna başlıyor, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Yeni Türksat 5B uydusu bu sabah saat 06.58'de ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden başarıyla uzaya fırlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şuayip Birinci ve beraberindeki bürokratlar, uydunun fırlatılışını Cape Canaveral Üssü'ndeki fırlatma merkezinde izledi.

ERDOĞAN TÖRENE VİDEO MESAJ GÖNDERDİ

“Türksat 5B'nin devreye girmesiyle veri iletim hızı ve kapasitesi 15 kattan fazla artacaktır. Bu sayede internet erişiminin kısıtlı olduğu bölgelere de geniş bant uydu internet hizmeti verilebilecektir. Bugün de ülkemizin en güçlü ve en yüksek kapasiteli haberleşme uydusu olan Türksat 5B'yi uzaya fırlattık. Bu uydu projemizde de yine Space X firmasının Falcon 9 roketini tercih ettik." ifadelerini kullandı.

Resim

ELON MUSK'A ŞANTAJ YAPANLARA BOYUN EĞMEDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR

Erdoğan açıklamasında "Sayın (Elon) Musk'ı ve Space X firmasını Türkiye karşıtı lobilerin şantajına ve baskısına boyun eğmedikleri için şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum." dedi

Resim

Kaynak: Haberler.com

Son Güncelleme: 19.12.2021 10:07
Anahtar Kelimeler:
Türksat 5bElon MuskSpace X
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.