banner388

Türkiye-Ermenistan ilişkileri normalleşiyor!

Meclis'te gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan konusunda açıklamalarda bulundu

Türkiye-Ermenistan ilişkileri normalleşiyor!

Meclis'te gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan konusunda açıklamalarda bulundu

13 Aralık 2021 Pazartesi 22:19
Türkiye-Ermenistan ilişkileri normalleşiyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri tüm hızıyla devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, milletvekillerine hitap etti. Son dönemde Ermenistan'la normalleşme adımları atılacağı konuşulurken Bakan Çavuşoğlu'nun Meclis'teki sözleri süreci farklı bir noktaya getirdi.

ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLER

Ermenistan'la normalleşme adımları atılacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Yakında Ermenistan ile normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilci atayacağız. İstanbul-Erivan arası charter uçuşlarını başlatacağız. Her adımda Azerbaycan'la birlikte hareket edeceğiz. Afganistan da kız çocuklarının okula gitmesi için okullarımızı açık tutuyoruz, sadece diplomasi ile sonuç alınabilir. İnsani yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Kabil'den Türkiye'ye charter uçuşları başladı, dönmek isteyenler Kabil'e dönüyor." ifadelerini kullandı.

LİBYA İLİŞKİLERİ

Bakan Çavuşoğlu, "Libya'da barış ve istikrarın anahtarı olmaya devam ediyoruz. Seçimler öncesi tüm taraflarla temas halindeyiz. Yarın Libya Meclis Başkan Vekili'nin başkanlığında karma bir Meclis heyeti ülkemize gelecek. Haftaya Pakistan'da Afganistan konulu İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısına katılacağız. İran, Irak, Yemen, Lübnan, Etiyopya, Sudan, Somali dosyalarında yoğun diplomasi trafiğimiz devam ediyor. Bu yıl, Yunanistan ve Rum kesimi tam 6 kez kıta sahanlığımıza üçüncü ülke bayraklı araştırma gemilerini göndermeye çalıştı. İlgili ülkeler nezdindeki girişimlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimizin sahadaki mevcudiyetiyle hepsini engelledik." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dasdasdas 2021-12-14 00:49:05

sebep? bu adamlar bize savaş açmadımı, fransa italya ingiltere ile iş tutmadılarmı, bize karşı rusya ile anlaşmadılarmı, anlaşmaları yırtıp azerbeycana saldırmadılarmı, neyin kafasındasın sen hesabın nedir senin, bu ülkeye ticaret başlatıp güçlendirip besleyip sonra başımıza çöktürmenin hesabındamısın!!!

Avatar
dasdsa 2021-12-14 00:50:46

bu ülke leyhine çalışmıyorsun neyse elinden geleni yap, bende size oy vermeyeceğim, ve yargılanacaksınız!!