banner388

Türk pilot Afrin'de destan yazdı

Türk askeri Afrin'de tarih yazıyor. Türk pilot, PYD'ye ait hedefi, yere 20 metre mesafeye kadar alçalarak imha etmeyi başardı.

Türk pilot Afrin'de destan yazdı

Türk askeri Afrin'de tarih yazıyor. Türk pilot, PYD'ye ait hedefi, yere 20 metre mesafeye kadar alçalarak imha etmeyi başardı.

23 Ocak 2018 Salı 11:36
Türk pilot Afrin'de destan yazdı

Türk pilot, Afrin'de büyük bir başarıya imza attı. Afrin'de bir tünelde bulunan PYD hedefini vurmak isteyen Türk pilot, hedefi yukarıdan bomba bırakarak vuramayacağı için yere 20 metre kadar yaklaşarak imha etti. 


Hürriyet'te yer alan habere göre, eski bir savaş pilotu olan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Afrin'deki pilotun başarısı ile ilgili konuştu.


"BÜYÜK RİSKİ GÖZE ALDI"

Eski bir savaş pilotu olan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın pilotun inanılmaz manevrası ile ilgili olarak, "Pilot bu hedefi görüyor. Belli bir mesafeden hedef tespiti yapmış. Ona göre dalış açısını planlamış. En büyük riski göze alarak tüm hedefleri vurabileceğini göstermiş. Buradaki yaklaşması, açısı pilotun inisiyatifine kalmıştır. Çünkü pilot demek, karar verebilen, inisiyatif sahibi, riski göze alabilen insan demektir. Kahramandır. Herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Tehdit süresi 30 saniyenin altında. 30 saniye içinde karar vermesi gerekiyordu. Bir de füzenin blast etkisi var. Zamanında kaçırmayı yapamazsa, kendi füzemizle kendimizi vururduk" açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 23.01.2018 17:31
Anahtar Kelimeler:
PydAfrinTürk Pilot
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.