banner388

Trafik kazalarında 8 ayın bilançosu açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi 2017 yılının Ocak-Ağustos ayı rakamlarını açıkladı.

Trafik kazalarında 8 ayın bilançosu açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi 2017 yılının Ocak-Ağustos ayı rakamlarını açıkladı.

19 Eylül 2017 Salı 11:24
Trafik kazalarında 8 ayın bilançosu açıklandı

Emniyet birimlerinin açıklamış olduğu rakamlar oldukça korkutucu. Uyarılar ve önlem kazaların azalması için yapılsa da maalesef trafik kazalarının önüne istenilen seviyelerde bir türlü geçilemiyor. 


Farklı nedenler kazalara neden olabiliyor


Türkiye her yıl binlerce vatandaşını trafikte gerçekleşen kazalara kurban verirken kimi kazalarda aşırı hız kimilerinde ise dikkatsizlik bazı durumlarda ise yayalar can ve mal kaybına neden oluyor.


2 bin 353 kişi hayatını kaybetti


Resmi makamların açıklamış olduğu kazalara bakıldığında 2017 yılının ilk 8 aylık diliminde 2 bin 353 kişinin hayatını kaybettiği 201 bin kişinin ise yaralandığı görülebiliyor. Görüldüğü gibi tablo korkunç. 


Rakamlarda kaza yerinde hayatını kaybedenleri ifade ediliyor


Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı’nın paylaşmış olduğu şu bilgi ise oldukça dikkat çekici. "Tarafların anlaşarak kendi aralarında tutanak tanzim ettiği maddi hasarlı trafik kaza sayıları dahil edilmemiştir. Bu kapsamdaki bilgilere www.tramer.org.tr internet adresinden ulaşılabilecektir. Veriler trafik kazası sonucunda kaza yerinde meydana gelen ölü sayılarını içermektedir" "Tarafların anlaşarak kendi aralarında tutanak tanzim ettiği maddi hasarlı trafik kaza sayıları dahil edilmemiştir. Bu kapsamdaki bilgilere www.tramer.org.tr internet adresinden ulaşılabilecektir. Veriler trafik kazası sonucunda kaza yerinde meydana gelen ölü sayılarını içermektedir" 


2 ilde ölümlü kaza olmadı


Ayrıca ilk 8 aylık dilimde Türkiye’de sadece Hakkari ve Tunceli illerinde ölümlü kaza meydana gelmediği ifade edildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.