banner388

Taşerona üzücü haber

Hak İş 'ten taşeron işçilerini üzecek bir açıklama geldi.

Taşerona üzücü haber

Hak İş 'ten taşeron işçilerini üzecek bir açıklama geldi.

16 Mayıs 2019 Perşembe 20:06
Taşerona üzücü haber

Kadroya geçtikten sonra eski toplu sözleşme ile yollarına devam ettirilmiş olan taşeron işçiler, enflasyon altında ezildi. Maaşlarına yeterli oranda zam alamayan ve ciddi şekilde geçim sıkıntısına düşen işçiler 4+4 zam konusunda düzenlemesi yapılmasını bekliyordu. Ancak Hak İş'ten gelen açıklama taşeron işçileri üzecek cinsten. 

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı son dakika açıklamasında, kamudaki toplu iş sözleşmelerinin bir an önce sonuçlandırılmasının önemine işaret ederek, kamu işveren sendikalarıyla yürütülen toplu sözleşmelerde istenen noktaya henüz gelinemediğinin altını çizdi.

OHAL kapsamında yayımlanan 696 sayılı KHK ile kadroya alınan 1 milyona yakın taşeron işçi ile kadro alamayan 100 bine yakın taşeron işçinin toplu sözleşme zamlarının enflasyon oranında güncellemesi meselesini hatırlatarak sözlerine devam eden Hak İş Başkanı Arslan, bu talebi gerekli mercilere ilettikleri ve ısrarlarının devam ettireceklerini belirtti.

BİRÇOK BELEDİYE TALEPLERİ KARŞILADI

Yerel seçim sürecinde olması nedeniyle birçok belediye, işçilerin maaş zamları taleplerini belli ölçüde karşıladı ve maaşlara belli miktarda zamlar yaptı.

Hak İş Genel Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, kamu kurumları ile bakanlıklarda herhangi bir gelişmenin henüz sağlanamadığını üzülerek belirtti. 

Kayıt dışı istihdam konusuna da dikkat çeken Arslan, "Kayıt dışı istihdam konusunda son bir yıl içinde yüzde 1,3 oranında artış söz konusu. Yüzde 32'ler civarında olan kayıt dışı istihdam, yüzde 33,3'lere çıkmıştır. Bunu çok kaygı verici buluyoruz. Kayıt dışı istihdam birçok alanda ülkemiz için tehdit oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatına ilişkin olarak yöneltilen bir soru üzerine Arslan, kıdem tazminatı konusunda hükümetten kendilerine bir taslak, teklif veya herhangi bir bilgi notunun gelmediğini belirtti.

Kıdem tazminatı mevzuatına yönelik eleştirilerinin bulunduğunu ifade eden Arslan, tüm işçilerin kıdem tazminatı hakkına kavuşacağı, herkesin haklarını zamanında alabileceği bir modeli savunduklarını belirtti.

Arslan, sürdürülebilir bir kıdem tazminatı için yeni bir düzenleme ihtiyacı bulunduğunu, bu konuda Hak-İş'in çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

"Belediyelerde yönetimlerin değişmesinden sonra sendika üyelerinizin sendika değiştirmesine ilişkin açıklamalarınız oldu. Bu konuyla ilgili sayı var mıdır?" sorusuna Arslan, şu yanıtı verdi:

"Günlük olarak sendikalarımızdan rakamlar alıyoruz. Bugünkü rakamlar Hak-İş'e bağlı üç sendikamızla ilgili, 11 bin 500 üyemizin sendikalarımızdan istifa ettirildiği konusudur. Ağırlıklı olarak İstanbul'da Küçükçekmece ve Esenyurt, Bolu, Bilecik, Manisa, Akhisar, İzmir, Menderes, Artvin ve Antalya. Bazı CHP'li belediyelerde genelgeler yayımlandı, sendikal tercihlere müdahale edilmemesi konusunda. Bu müdahalelerin yasal haklara müdahale olacağından yola çıkarak bir kısım olumlu gelişmeler var. Bunlardan bir tanesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı."
 

Son Güncelleme: 16.05.2019 22:58
Anahtar Kelimeler:
Taşeron
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Almanya 2019-05-17 08:41:23

ben merak ediyorum bizim memursen başkanı ve kamusen başkanı hak iş başkanı kadar mucadele etmiyorlar

Avatar
Bektaş s 2019-05-17 16:37:32

Sözde kadroya gectik taşronu arar duruma düştük elimizde olan bayramda mesayilermizi de bizden aldılar istanbul sancaktepe belediyesi

Avatar
Kamil 2019-05-17 16:47:46

Boş adamsınız hak iş

Avatar
muhammet 2019-05-20 06:41:51

Boş işler bunlar bizler 4 aralık % 70 magdurları kapının önüne konulduk yıllarca çalıştığımız işimizden olduk sizler halen çalışana tediye de tediye tutturdunuz birazda işinden olanları düşünün