banner388

Süpermarket alışverişlerinde dikkat!

Pazarlama uzmanı Mehmet Ali Bayhan, süpermarketlerde yapılan alışverişlerde yanıltıcı, aldatıcı ticaret hilelerinden söz etti.

Süpermarket alışverişlerinde dikkat!

Pazarlama uzmanı Mehmet Ali Bayhan, süpermarketlerde yapılan alışverişlerde yanıltıcı, aldatıcı ticaret hilelerinden söz etti.

22 Eylül 2017 Cuma 11:01
Süpermarket alışverişlerinde dikkat!

Her gün milyonlarca insanlar, çeşitli süpermarketlerden alışveriş yaparken neleri dikkatinden kaçırıyor? Pazarlama uzmanı Mehmet Ali Bayhan, değerlendirmesini yaptı. Açıklayıcı ifadelerde bulundu.


İndirim kartlarında dikkatli olunmasını söyledi


İndirim kartlarında tüketicilerin özellikle dikkatli olması uyarısında bulunan Bayhan, "Marketlerde yer alan gösterişli indirim kartlarına hemen kanmayın. Bazen çok daha uygun fiyata satın alınabilecek kaliteli markalar dururken satılmayan kalitesiz markalar indirim adı altında evinize sokuluyor. Bu konuda dikkatli olun!" dedi.


Haftalık alışverişlerin ekonomik olduğuna değindi


İnsanları günü birlik olarak değil de haftalık ihtiyaçlar çerçevesinde alışveriş yapmaları hususunda uyaran pazarlama uzmanı Mehmet Ali Bayhan, söz konusu durumun tercih edilmesi durumunda daha ekonomik bir bütçe ile alışveriş yapılmış olabileceğini söyledi.


Kaliteli ürünleri tercih edin


Mehmet Ali Bayhan, "Satın alacak olduğunuz ürünü gramajına bakmadan kesinlikle market sepetine atmayın. Bazı ürünlerde düşük fiyat etiketi bulunmakla birlikte çok daha yüksek gramajdaki ürünler cüzi farklarla pahalı olabilir. Ancak gramaj noktasından hesaplandığında çok daha ucuza gelebilecek olan kaliteli markaların ürünlerini tercih edin. Böylece daha karlı çıkarsınız" diye konuştu.


Pazarlama uzmanı marketler tarafından kandırılmamaya dikkat edilmesi uyarısında bulundu


Marketler tarafından kandırılmaya fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Mehmet Ali Bayhan,  "Alışveriş yaparak zorlu maratonu tamamlayıp kasaya geldiğinizde 5 liralık daha alışveriş yaparsanız diş macunu, şampuan, sabun ve benzeri gibi hediyeler sunuluyorsa durun ve bir düşünün. Sunulan hediyeye gerçekten ihtiyacınız var mı? Unutmayın ki marketler tamamen profesyonel kişiler tarafından donatılan ve insanların algılarına çok farklı mesajlar gönderen alışveriş mekanlarıdır. Marketlerin sizi kandırmasına sakın fırsat vermeyin" açıklamasında bulundu. 
 

Son Güncelleme: 22.09.2017 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.