banner388

Sosyal medyaya düzenleme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılmış olduğu canlı yayında sosyal medya ile ilgili soruları yanıtladı.

Sosyal medyaya düzenleme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılmış olduğu canlı yayında sosyal medya ile ilgili soruları yanıtladı.

11 Ağustos 2021 Çarşamba 22:18
Sosyal medyaya düzenleme...

Erdoğan açıklamasında "Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum. Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanını yapılması gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefini saptırtıyor. Amerika'da bir Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye'de senin ofisin yok, görevlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Ofisini açacaksın, vergini ödeyeceksin, açmadığın takdirde bedelini ödeyeceksin. Gerçek dışı bilgi ve haberlerle leke sürmeye çalışıyorlar. Bu yıkıcı faaliyetleri yapanlara bakıyor ve hiç şaşırmıyoruz. Hiç şaşırmadığımız gibi 'Bir bedeli olsun artık' diyoruz." ifadelerini kullanarak sosyal medyada düzenleme yapılacağının sinyallerini verdi.

SOSYAL MEDYAYI DOĞRU KULANMAMANIN CEZASI 'HAPİS' OLABİLİR

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulislerden elde ettiği habere göre; Almanya modelinin de yakından incelendiği düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Söz konusu düzenlemede, “sosyal medya üzerinden dezenformasyon yapanlara yönelik 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve sosyal medyayı bir süre kullanamama gibi cezalar getirilmesi”  gibi sosyal medya düzenlemeleri meclis içerisinde konuşuluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2021-08-12 10:47:25

Yine aklından neler geçiyor acaba?

Avatar
Z Kuşağı 2021-08-12 13:46:17

Muhalif kanalları susturdunuz, bir elin parmağını geçmeyecek sayıdalar, onlarada tahammülünüz kalmamış durumda. Foseptik kanalların süslü şişirilmiş haberleri beslenelim istiyorlar. Sosyal medyanın gücünü, hızlı haber ağını kesmek istiyorlar. At gözlüklerini takın diyorlar.