banner388

Son KHK ile dikkat çeken silah düzenlemesi

Yeni hükümet sistemi öncesinde yayımlanan 703 sayılı KHK'da silah taşıma ve bulundurma ile ilgili ayrıntı dikkat çekti.

Son KHK ile dikkat çeken silah düzenlemesi

Yeni hükümet sistemi öncesinde yayımlanan 703 sayılı KHK'da silah taşıma ve bulundurma ile ilgili ayrıntı dikkat çekti.

10 Temmuz 2018 Salı 14:21
Son KHK ile dikkat çeken silah düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde yayımlanan 703 sayılı KHK ile birlikte lüzum görülen yerlerde, valiler tarafından halka silah bulundurma ve taşıma izni verilebilecek.

Getirilen yeni düzenlemeyle Milli Savunma Bakanlığı emrine verilen ateşli silahlardan, TSK ile ilgili kurumların ihtiyaçları karşılandıktan sonra artan miktarından bir kısmını, Milli Savunma Bakanlığı satabilecek. Düzenlemede, "Cumhurbaşkanı kararıyla silah edinmelerine izin verilen kişilere", bir adet olmak şartıyla silah satılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı'na da yetki verildi.

703 sayılı KHK ile yürürlüğe giren uygulamadan önce geçen Mart ayında sivil vatandaşlara tanınan yıllık 200 adet olan mermi kullanım hakkı, 1000 adete çıkarılmıştı.

CUMHURBAŞKANI KARAR VERECEK

Öte yandan bundan sonra Cumhurbaşkanı yardımcıları ateşli silahları taşıyabilecek veya mesken ya da işyerinde bulundurabilecek. Devlet, belediye, özel idare ve kamu iktisadi teşebbüsleri memur ve mensuplarından hangilerinin silah taşıyabileceklerine ise Cumhurbaşkanı karar verecek.

Anahtar Kelimeler:
ValiKHK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eren 2018-07-11 00:05:18

bakın olay keşke yaşanmasaydı. lakin eşinin yanında birini dövmek doğru değil polis de olur sivil de. arabasından inmemiş. kavga etmeye niyeti yok bu da bunun göstergesidir. sen araba içinde oturan adama saldırırsan oda kendını korumak ve eşinin yanında düştüğü durumdan cıkmak için ateş etti. yakın mesafe istese kafadan da vururdu. ama gögüs kısmına isabet etmiş kurşun demek ki hedef gözetmeden ateş etti. bu olay keşke hiç yaşanmasaydı ama unutulmamalı ki. esnaf trafik polisi değil sen oraya araba bırak buraya araba bırak diyemezsin. 155 arar ihbar edersin. fotoğraflarsın yine polise verirsin. esnaflar cadde üzerine reklamlarını bırakıyor. izin alınıyor mu belediyeden ? bir aracın 5 dk bır yerde beklmesi için bunlar keşke olmasaydı ama kimse polisi bilerek vurduysa suclamasın. eğer bilerek vursaydı ilk başta üstlerine giderdi arabadan inerdi. arabadayken saldıran karşı taraf. Allah iki tarafa da sabır versin.