banner388

Sinop'ta Yaşananların Sebebi Neydi?

Sinop'un Durağan ilçesinde 1 kişinin ölmesine, 14 kişinin yaralanmasına neden olan olayların sebebi neydi? Konu hakkında Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, bakın ne açıklama yaptı.

Sinop'ta Yaşananların Sebebi Neydi?

Sinop'un Durağan ilçesinde 1 kişinin ölmesine, 14 kişinin yaralanmasına neden olan olayların sebebi neydi? Konu hakkında Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, bakın ne açıklama yaptı.

16 Eylül 2016 Cuma 15:40
Sinop'ta Yaşananların Sebebi Neydi?

Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, ilçede iki grup arasında yaşanan ve 14 kişinin yaralanması, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan arbedeye ilişkin beraberinde İl Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten ve İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ile Oluklu köyünde biraraya geldiği vatandaşlara açıklamada bulundu.

Kaymakam Soğukoluk, dışarıdan ilçeye getirilen provokatörlerin küçük bir olayı kaşıya kaşıya büyük hadiseye çevirdiklerine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Şimdi bu küçük sorunu maalesef neredeyse ülke gündemine taşıdılar, hatta ülke gündemini bırakın, dünya gündemine bile taşıdılar. Şu hassas dönemde sizlerden ricamız tamamen sağduyunun hakim olması, çünkü aramızda maalesef provokatörler var ve vatanımıza göz diken, kardeşliğimize, birliğimize göz diken bu hainlere bir olarak, diri olarak gereken cevabı vereceğizden şüpheniz olmasın. Bizim birliğimiz, dirliğimiz, bu kadar kolay bozulacak kadar basit değil, çünkü bu birlik, dirlik, beraberlik Peygamber efendimizin liderlik ettiği İslam dininin mayasıyla mayalanmış kardeşliktir ve bunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz." 

 Arbede günü yaşananları yetkililere anlatan vatandaşlar, bu sırada bir grubun terör örgütü PKK propogandası yaptığı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirterek, Türk ve Kürt kökenli vatandaşlar olarak aralarına fesat sokanlara asla izin vermeyeceklerini söyledi.
Çıkan çatışmalarda yaralanan 15 kişiden biri olan 16 yaşındaki Soner Kara, tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmiş ve Soner Kara'nın ölüm haberinin ilçeye ulaşması sonrasında, toplanan bir grup, kavgaya karıştığı iddia edilen kişilerin yaşadığı mahalleye yürümek istemişti. Güvenlik güçlerince mahalle girişinde durdurulan grup burada bir süre slogan atıp İstiklal Marşı okuyarak yaptıkları eyleme son vermişti.


Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, olayın bir siyasi, ideolojik veya etnik sebepten çıkmadığını söyleyerek şöyle devam etti: "Bu tamamen gençlerin kişisel kavgalarından dolayı çıkan bir kavgadır. Burada iki farklı olay var, birincisi iki genç dün akşam kavga ediyorlar ve polis tarafından gözaltına alınıyorlar. Öğle saatlerinde serbest bırakılan gençler kendi yakın arkadaş çevrelerini de alarak tekrar bir kavgaya tutuşuyor. İkinci kavga ise, kurban bayramı nedeniyle bir gencimiz bıçak biletip parasını vermek istememiş ve nu yüzden deu esnaf ile arasında kavga çıkmış. Tabi ilçe küçük ve bir de bayram arefesi sokaklar kalabalık olunca herkes toplanmış ve dolayısıyla da olaylar büyümüştür. Polis sayısı da az olduğundan Kaymakamlık da olayları yatıştırmak ve daha büyük provakasyonlara imkan vermemek adına sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Çıkan bu olayların herhangi bir ideolojik ve etnik dayanağı yoktur" 
 

Son Güncelleme: 16.09.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.