banner388

Sigarada Yeni Dönem Başlıyor

Sigarada düz paket uygulaması başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sigara olan ilginin düz paket uygulaması ile azalacağını ifade etti.

Sigarada Yeni Dönem Başlıyor

Sigarada düz paket uygulaması başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sigara olan ilginin düz paket uygulaması ile azalacağını ifade etti.

09 Şubat 2019 Cumartesi 21:06
Sigarada Yeni Dönem Başlıyor

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, sigarada başlayacak yeni dönem ile birlikte tütün mamullerinde oluşan ilginin azalacağını belirtti.

Pakdemirli, "Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel tütün salgınını önlemek amacıyla hazırladığı ve bugün itibarıyla 181 ülkenin taraf olduğu Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi'ni 2004 yılında imzalamıştır. Sözleşmenin imzalanmasından sonra tütün kontrolüyle ilgili ülkemizde önemli düzenlemeler yapılmış ve Türkiye örnek gösterilen ülkeler arasında yer almıştır" sözcüklerini kullandı.

DÜZ PAKETE GEÇİLECEK

Düz paket uygulamasına geçileceğini belirten Bakan Pakdemirli, "Diğer taraftan, tütün mamulleri paketleri üzerindeki sağlık uyarı mesajlarının kapladığı alanı yüzde 65'ten yüzde 85'e çıkarıyoruz. Paket üzerinde yer alan resimli sağlık uyarıları setinin yenilenmesiyle ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu düzenlemeler ülkemiz tütün kontrolü uygulamaları açısından bir mihenk taşı niteliğindedir. 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle tütün ürünleri tüketen vatandaşlarımızı daha sağlıklı bir hayat için tütün kullanımını bırakmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Sigara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DOĞRUCU ADAM 2019-02-10 11:29:45

Lütfen sokaklarda yürürken sigara içilmesinin engellenmesi için girişimde bulunulmalı ve sokakta yürürken sigara içerek yürüyen kişinin arkasında bıraktığı dumandan zehirlenmemeliyiz.

Avatar
ali kol 2019-02-10 20:36:11

siz içenleri iptal sayın. Asıl sigaraya başlamamaya önlem almaya çalışın.

Avatar
Dogrucu kız 2019-02-11 00:55:59

Köy hayatina baslamali dogrucu adam. Sokaklara da yasak koyulmicaksaa

Avatar
sasa 2019-02-10 15:19:21

doğrucu bak ulan işine cacık

Avatar
ATSIZ 2019-02-11 09:19:29

Yirmi küsür yıldır içiyorum. Bir ara ilaç desteğiyle bıraktım. On ay sonra yeniden başladım. Bunu bırakmak kolay değil. Sigaraya karşı yapılacak her şeyi -bir tiryaki olarak- destekliyorum. Sokaklarda bile yasaklanmalı.