banner388

SGK'dan vatandaşlara müjde! Günlük 44 TL ödeme yapılacak

Çalışanların ve iş verenleri ilgilendiren düzenleme yapıldı. Başvuru yapanlara günlük 44,15 TL değerinde destekler sunulacak.

SGK'dan vatandaşlara müjde! Günlük 44 TL ödeme yapılacak

Çalışanların ve iş verenleri ilgilendiren düzenleme yapıldı. Başvuru yapanlara günlük 44,15 TL değerinde destekler sunulacak.

17 Aralık 2020 Perşembe 22:59
SGK'dan vatandaşlara müjde! Günlük 44 TL ödeme yapılacak

BAŞVURUNUN BİTMESİNE SAYILI GÜNLER...

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren torba yasası ile beraber gelen düzenleme hem kayıt dışı olarak çalışma hayatına devam eden hem de iş veren vatandaşlar için önemli düzeyde destekler verilmeye devam ediyor.

Sigortasız çalışan vatandaşlar için tam 44,15 TL ödemeler günlük olarak yapılacak. Kayıt dışı olarak çalışanlar ise başvurularını iş verenler için her ay SGK kurumlarına ödemek zorunda oldukları primler ile alabilecekler. Başvuru için sadece sayılı gün kaldı. Gelen düzenleme ile beraber birçok fırsat tanınacak.

Yapılan açıklamalar sırasında tüm vatandaşların SGK kurumlarına bağlı olarak çalışması gerekiyor. Eğer SGK kurumları ile en ufak bağlantıları yoksa kayıt dışı çalışan olarak kabul ediliyor ve sigortasız işçi çalıştırılmasından dolayı cezalar yer alıyor. Bu durum genel olarak küçük ve orta ölçekli olarak yer alan işletmelerde meydana geliyor. Bu şekilde çalışma hayatına devam eden vatandaşlar asgari ücretin de altında maaşlar alıyorlar. Prim ödemeleri olmamasından dolayı emeklilik hakları da bulunmuyor.

CEZA ÖDEMEMEK İÇİN SON 15 GÜN...

Kayıt dışı olarak işçi çalıştırmaya devam eden iş verenler için idari para cezaları, gelen teşvik haklarından yararlanamama, asgari ücret desteklerini alamıyor olmak, sigortasız olarak çalıştırılan süreçlere ait sigorta primleri için gecikme zamları ve cezaları ile beraber ödemeler alınacak. Başvuru yaparak ceza ödememek için sadece son 15 gün kaldı.

 İşsiz kalan vatandaşların yeniden istihdam edebilmesi ve bu durumu SGK kurumlarına bildirmesi ile iş ya da hizmet sözleşmesi 1 Ocak 2019 ve 17 Nisa 2020 arasına sona erenler için bildirim yapmaları yeterli olacak. Çalışılan son iş yerlerine kavuşabilecekleri gibi fiilen çalışmaları halinde iş verenler için her ay kuruma ödemeleri gereken primlerden kesilerek günlük olarak 44,15 TL ödeme yapılacak. 31 Aralık başvuru için son gün…

Anahtar Kelimeler:
SgkSigortaprimiSgködemesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.