banner388

SGK Borçları Silinecek !

Hükümet, Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi esnasında yaralanmış olan ve yaşamını yitiren kişilerin tahakkuk etmiş olan prim borçlarını siliyor.

SGK Borçları Silinecek !

Hükümet, Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi esnasında yaralanmış olan ve yaşamını yitiren kişilerin tahakkuk etmiş olan prim borçlarını siliyor.

18 Ağustos 2016 Perşembe 10:47
SGK Borçları Silinecek !

Hükümet, darbe girişimi esnasında yaralanmış olan, yaşamını yitiren genel sağlık sigortası da dahil olmak üzere kendi sigortalılığı nedeni ile tahakkuk eden borçlar siliniyor. OHAL genelinde çıkarılmış olan Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, eylem nedeni ile yaşamını yitiren, malul olan yada yaralanmış olan kamu görevlileri ile siviller ve bunların hak sahibi olan yada kanuni mirasçılarına, bu madde ile ilgili mevzuatı gereğince ödenmiş olan gelir, aylık, emekli ikramiyesi, nakdi tazminat yada ek tazminat haczedilemeyecek. Kamuda Fethullahçı Terör Örgütü temizliği genelinde ihraç yada açığa almalara yönelik olarak yapılan çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için ilgili kurumca "banka hariç, trafil, telefon, tapu, mal varlıkları, vergi veya her türlü bilgi akışının sağlanabilmesi için" zorunlu hale geldi. Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturmuş olduğu tespit edilerek toplam da 2 bin 692 kişinin memuriyetine son verildi. Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatı olan toplam 196 personel kamu görevlerinden, 112 personel Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, 24 personel ise Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2 bin 360 kişi Emniyet'ten çıkartıldı.

MEMUR OLAMAYACAKLAR
Kararname ile kamu görevlerinden çıkarılmış olan rütbe veya memuriyetleri alınacaktır. Bu kişiler varsa eğer diğer görevlerine de son verilecek. Oturdukları kamu konutları yada vakıf lojmanlarından 15 gün içerisinde tahliye edileceklerdir.
 
 

Son Güncelleme: 18.08.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.