banner388

Radyoaktif sızıntıdan Türkiye etkilendi mi?

Rusya’daki Mayak kullanılmış yakıt tesisinden yayılan radyoaktif sızıntı Türkiye'yi ne kadar etkiler?

Radyoaktif sızıntıdan Türkiye etkilendi mi?

Rusya’daki Mayak kullanılmış yakıt tesisinden yayılan radyoaktif sızıntı Türkiye'yi ne kadar etkiler?

01 Aralık 2017 Cuma 09:49
Radyoaktif sızıntıdan Türkiye etkilendi mi?

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Başbakan Binali Yıldırım'a Rusya’daki Mayak kullanılmış yakıt tesisinden yayıldığı ortaya çıkan radyoaktif sızıntının Türkiye'yi ne kadar etkilediğini sordu.


Radyoaktif sızıntıyı meclis gündemine taşıyan Karadeniz, "Başta Karadeniz bölgemizde olmak üzere vatandaşlarımızı endişelendirmektedir. Bu konuda kamuoyuna yeterli açıklama yapılmadığı gibi gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı da bilinmemektedir” dedi.

SAMSUN –SİNOP-İSTANBUL HATTI

Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama beklediklerini hatırlatan Karadeniz, Rus basınında Samsun  ve Sinop'tan İstanbul'a kadar yayıldığı belirtildiğini söyledi.

“Türkiye’de de bu sızıntından etkilenen bölgeler olduğundan endişe edilmektedir" diyen Karadeniz, Başbakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti;

"Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu neden sessizliğe bürünüp bir açıklama yapmamaktadır? Türkiye’deki ilgili kurumların konuyla ilgili yaptığı bir açıklama ya da yayınladığı bir ölçüm raporu neden bulunmuyor? Konu bu kadar acil ve insan sağlığı için önemliyken, Türkiye’ye radyoaktif bulaşmış yağmur yağıyor mu yağmıyor mu? Radyoaktif bulutlar Türkiye üzerinden geçti mi? Yağan yağmur, radyoaktif bulaşıklı mı? Rutenyum yüklü bulutlar Türkiye’de hangi bölgelerden geçti? Yağmurda kalmanın insan sağlığını tehdit edebileceğine dair neden kesin bir açıklama ya da uyarı bulunmuyor? İnsanlarımız neden bilgilendirilmiyor?  İlgili kurum ve kuruluşlar hangi önlemleri aldı? İnsan sağlığını tehdit edecek düzeyde bir kirlilik var mıdır? Bununla ilgili açıklama ne zaman yapılacak?"
 

Son Güncelleme: 01.12.2017 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-01 10:40:10

Başbakan bilmiyordur ki sana cevap versin. Atom kurumununda sen söyleyince haberi olmuştur. Biraz ölçer biçerler birkaç güne cevap verirler.

Avatar
aylapaloglu 2017-12-01 14:20:56

Çernobil patlamasındada başbakan radrasyon yok deyip çay içti de basın karşı
sında halkı yanıltmıştı O zamanın başbakanı yıllar sonrada kanser vakalarında
patlama oldu.Verilecek beyana güvenelimmi acaba?