banner388

Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den Kanser aşısı müjdesi

BioNTech’in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser aşısıyla ilgili müjdeyi verdi

Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den Kanser aşısı müjdesi

BioNTech’in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser aşısıyla ilgili müjdeyi verdi

19 Ekim 2021 Salı 19:21
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den Kanser aşısı müjdesi

Kovid-19 salgınıyla neredeyse herkesin tanıdığı Biontech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin Yunanistan'da bir gazeteye açıklamalarda bulundular. 

Türeci ve Şahin açıklamalarında koronavirüs salgınına ve kanser aşısına değindiler. 

ÜÇÜNCÜ DOZ HASTALIĞIN BULAŞMASINI TAMAMEN DURDURACAK

Şahin salgının üçündü doz ile azalabileceğini söyleyerek “Üçüncü doz olmadan hastalığın bulaşması devam edecek. İki doz aşının sadece ağır hastalıkları çok azalttığını biliyoruz. Dolayısıyla ikinci doz ağır hastalıklara karşı koruma sağlıyor fakat üçüncü doz hastalığın bulaşmasını tamamen durduracak. Ayrıca enfeksiyondan korunmanın pandemiyi kontrol altına almadan çok kullanışlı olacağına inanıyorum” dedi.

VERİLER GÜVENLİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Türeci ise aşı karşıtlarına karşın, “Enjekte edildikten sonra işini yapıyor ve bağışıklık tepkisi yaratıyor. Yani vücutta hiçbir şey değişmiyor. Klinik testlerimizde 40 binden fazla insan aşılandı ve ayrıca dünyada da 100 milyonarca insan aşılandı ve güvenlik verileri bize bunun güvenli olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

KANSER AŞILAR İLE TEDAVİ OLABİLECEK

Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser aşısının 2-4 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyerek "Yakında kanserin aşılar ile tedavi olabileceğine inanıyorum. Biz kök hücre ile 20 yıldan fazla zamandır çalışıyoruz ve bu teknoloji ile ilgili verilere de sahibiz. 4 yıl önce bir araştırma yayınladık ve melanom hastaları ile ilgili çalışmalar yaptık. Şimdi de yüzlerce hastalarla deneme çalışmalarına başladık. Bu testlerin sonuçlarını ise gelecek yıl ya da 2023’te alacağız. Eğer bu sonuçlar pozitif çıkarsa, ilk kanser aşılarının onaylanması 2, 3 veya 4 yılda tamamlanabilir. Hastalar iyileşmiş oluyorlar fakat 2 veya 3 yıl içinde metastaz yapıyor. Bizim burada yapmak istediğimiz şey kanser hastalarının tekrar hastalanmasını engellemek" dedi.

Son Güncelleme: 19.10.2021 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.