banner388

Özel sektör çalışanlarına kötü haber

Hükümet özel sektör çalışanlarına ilgilendiren bir karar aldı. Bakanlık yol ve yemek ücretleri konusunda patrona özgürlük tanıdı.

Özel sektör çalışanlarına kötü haber

Hükümet özel sektör çalışanlarına ilgilendiren bir karar aldı. Bakanlık yol ve yemek ücretleri konusunda patrona özgürlük tanıdı.

20 Temmuz 2017 Perşembe 15:24
Özel sektör çalışanlarına kötü haber

Memurlara ve emeklilere verilen zam, özel sektörde çalışanlarına yansımadı. Çünkü işverenler herhangi bir zam yapma işlemini uygulamadı. Bu durum karşısında özel sektör çalışanları bakanlığa sorular yöneltti. Gelen cevap ise özel sektör çalışanlarının pek de hoşuna giden türde olmadı.

Çalışma Bakanlığı özel sektör çalışanlarıyla alakalı gelen sorulara internet sayfası üzerinden cevap verdi. İşçi ve işveren arasındaki sözleşmelerin serbestçe hazırlandığına dikkat çekildi. Ödenen ücretlerin belirlenen asgari ücretin altında olmayacağı ifade edilirken bunun dışında yapılacak her türlü anlaşma için yasal bir çerçevenin belirlenmediği aktarıldı. 

İşçi ve işveren arasındaki anlaşma şartları önemli

Çalışma Bakanlığına göre işçi ve işveren arasında hazırlanan sözleşme şartlarının geçerli. Yol ve yemek ücreti gibi alternatifli durumların sözleşme şartlarında yer alıp almadığı önemli. Bunun dışında patronun herhangi bir ödeme yapma zorunluluğu bulunmuyor. 

Bakanlık ayrıca uzun süreli raporlu durumlarda personelin işten atılması durumunda işveren tarafınca kıdem tazminatının ödenmesi zorunluluğu söz konusu. 

Kaynak: Sözcü Erdoğan Süzer
 

Son Güncelleme: 20.07.2017 15:27
Anahtar Kelimeler:
IşçiZamPersonelIşveren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatantaş 2017-07-20 16:59:30

yazık günahtır be bu kadar işçiye verin patronlara desteği helal olsun adalelt ve kalkınma partisi olan adınızı değiştirin bence adalet yok orada bigün diyebiliyormusunuz acaba memurlar c.tesi pazarda çalışssın sizin karar verdiğinz asgari ücreti biz işçilerin patronlarının masa parası

Avatar
Özel sektör 2017-07-20 21:22:03

Özel sektör ve taşeronlar insan gibi yaşamaya ne zaman başlayacaklar aldıkları maaşı o kadar gözünüzde büyütüyorsunuz ki bu kişileri neredeyse yaşam hakkı tanınmıyor kahretsin böyle adaleti ve çalıştırılma şeklini

Avatar
Halil 2017-07-21 00:11:39

Acaba o cok ovundugunuz asgari ucreti kac firma veriyor calisanina hic isin ustune dusuyormusunuzz bodroda tam ama gerisi nasil olcak bizzat duydum yav adam para ustu istiyormus 1100 1200 e adam calistiriyorlar