banner388

Otobüs yolculuğunda sistem değişiyor!

Hükümet, terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında otobüs yolculuğuna yeni düzenlemeler getiriyor. 

Otobüs yolculuğunda sistem değişiyor!

Hükümet, terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında otobüs yolculuğuna yeni düzenlemeler getiriyor. 

05 Ekim 2017 Perşembe 11:09
Otobüs yolculuğunda sistem değişiyor!

Güvenik tedbirlerinin artırıldığı yeni sistemde artık otogarlarda da havaalanındaki işlemler yapılacak.

Buna göre;

- Kimliksiz bilet satılmayacak ve biletlerin üzerine TC kimlik numarası işlenecek, otobüslerde yer alacak akıllı el cihazlarıyla, satılan tüm biletler TC kimlik numaralarıyla eşleştirilecek.

- Otobüslere binerken bilet ve kimliklere tek tek bakılacak,yoldan binen yolculara otobüs içindeki bilet satışları da akıllı el cihazlarıyla yapılacak ve alınan bu bilgiler hemen İçişleri Bakanlığının veri tabanına gidecek. 

- Denetim, yolüstü kontrol istasyonları tarafından yapılacak. 

- Otogar giriş-çıkışlarında, tıpkı havaalanlarındaki gibi iki ayrı kontrol noktası oluşturulacak. Yolcu uğurlamaya gelenler güvenlikten geçirilecek ancak ikinci noktaya giremeyecek. 

Her otogarda olacak

Konu ile ilgili olarak bilgi varn Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs bagajları için de uçaklarda olduğu gibi kişilerin eşleştirileceğini belirterek, "Biz bu sistemi yurtdışı otobüslerde kullanıyoruz, yurtiçinde de hayata geçirmek istiyoruz. Yeni uygulama kapsamında her yolcunun bagajı X-Ray cihazından geçirilecek ve bir bagaj numarası olacak. Şu anda Kocaeli Otogarı'ndan X-Ray cihazları var. Bu, her otogarda olacak. İleride de uçaklardaki gibi bagaj eşleştirmeye başlayacağız. Yoldan binenlerin bagajları da üst tarama cihazlarıyla aranacak." dedi.

Son Güncelleme: 05.10.2017 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-10-05 15:36:36

Geç kalınmış uygulama. Teröristler elini kolunu sallayarak otobüse binip istediği şehre gidiyor. Hatta özel otomobilinde gidiyorlar. Uygulama denetleme yok ne de olsa.

Avatar
misafir 2017-10-06 21:25:10

super uygulama herkes istedigi gibi biniyo iniyo

Avatar
Yolcu 2017-10-07 13:03:53

Otogar harici binenler ne olacak.otobüsler dolmuş gibi yolcu topluyor ilçe otogarlarına girmiyor

Avatar
Muzaffer kurt 2017-10-10 09:18:02

Çok iyi

Avatar
Kenan akay 2017-10-07 21:06:28

Iyi bir uygulama ama önce terminallere otogara giremeyen fahiş fiyatlar nedeniyle giriş çıkış yapmayan yolda yolcu bırakan veya yolcu alan firma otobüslerini ne yapacağız