banner388

Olay Yaratan IŞİD Görüntülerindeki Askerin Babası Konuştu

2 gün önce sosyal medyada yayınlanan ve olay yaratan IŞİD'in videosundaki adı geçen askerin babası konuştu. Bakın neler dedi?

Olay Yaratan IŞİD Görüntülerindeki Askerin Babası Konuştu

2 gün önce sosyal medyada yayınlanan ve olay yaratan IŞİD'in videosundaki adı geçen askerin babası konuştu. Bakın neler dedi?

24 Aralık 2016 Cumartesi 11:11
Olay Yaratan IŞİD Görüntülerindeki Askerin Babası Konuştu

Perşembe gecesi IŞİD bir video yayınladı. Videoda 2 Türk askeri yakılarak infaz ediliyor. Askerlerin Türk askeri mi olduğu, görüntülerin gerçek mi olduğu tartışılmaya başlandı. İzleyen herkesin tüylerini diken diken eden videoda IŞİD'in infaz ettiği iddia edilen 2 gençten birinin asker olmadığı, 3 yıl önce IŞİD'e kendisinin katıldığı ortaya çıktı. 26 yaşındaki Fethi Şahin adlı Konyalı gencin daha sonra 'ben pişmanım. Beni buradan kurtarın' diye ailesiyle temasa geçtiği öğrenildi.

Bu görüntülerle ilgili olarak hükümetten “teyit edemedik” açıklaması geldi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, internette sosyal medyada yayılan IŞİD'in iki Türk askerini infaz ettiği iddialarıyla ilgili, “Benim detaylı bir bilgim yok. Gerçek olup olmadığını da bilmiyoruz. Biliyorsunuz özellikle sanal dünyada çok değişik manipülasyonlar yapılabiliyor. Bunu görmeden hem Silahlı Kuvvetlerimiz, hem Savunma Bakanımız, konuşmadan bu konuya bir beyanat vermek doğru olmaz” dedi.

“ASKER DEĞİL IŞİD’Lİ”
Görüntülerdeki 2 kişiden birinin 1 Eylül 2015 tarihinden beri örgütün elinde esir olarak tutulan Iğdır nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Sefter Taş diğerinin ise Konya nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Fethi Şahin olduğu iddia ediliyor. Fethi Şahin’in ailesi ise gencin asker olmadığını yıllar önce IŞİD’e katıldığını söylüyor. Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Arıkören köyünde ikamet eden Şahin ailesinin dün sabah görüntülerin internete düşmesi üzerine Çumra İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek ifade verdikleri öğrenildi. Sözcü’ye konuşan köylüler “Fethi Şahin 3 yıl kadar önce ortadan kaybolmuştu. Suriye’ye gittiği IŞİD’e katıldığı iddia ediliyordu. Birkaç ay önce ailesini telefonla arayıp ‘pişmanım, beni buradan kurtarın’ diye yardım istemiş. Sonra da işte bu görüntü iddiaları ortaya çıktı” dediler.

“PERİŞAN OLDUK”
IŞİD tarafından servis edilen ve görüntülerde yer aldığı iddia edilen şahıslardan asker Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, oğlunun öldürüldüğüne inanmak istemediklerini belirterek, “Videoların çıktığını duyduk ama inanmak istemedik. Birçok kişi bize söyledi fakat dedik doğru değildir. Olayı duyan Sefter’in annesi ve kardeşleri sinir krizi geçirdiler. Sefter’in annesi halen baygın. Çok kötüler. Perişan olduk. Hâlâ ölmemiş diye düşünüyoruz. Dua ediyoruz. Olayın doğru olup olmadığını öğrenmek için şimdi Aralık İlçe Jandarma Karakolu’na geldik. Yetkililerden bilgi alacağız. Şimdiye kadar kimse bize resmi bir haber vermedi.” diye konuştu.

Kilis sınırındaki Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan 21 yaşındaki Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te IŞİD militanları tarafından kaçırılmış, silah arkadaşı Yusuf Beylem ise IŞİD’in saldırısı sonucu şehit olmuştu.

Kaynak: Sözcü

Son Güncelleme: 24.12.2016 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.