banner388

Okulların açılması ertelendi !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Okulların açılması ertelendi !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili açıklama yaptı.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 21:30
Okulların açılması ertelendi !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklaması:

"Bu süreçte bakanlık olarak bizler, okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için, sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan gibi tüm detayları çalıştık. Hazırlıklarımız ve standartlarımızı tamamladık. Uzun süreden beri Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız görüşmeler neticesinde yeni kararlarımızı olgunlaştırdık."

"31 AĞUSTOS2TA UZAKTAN EĞİTİM..."

"Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir modelle 2020-2021 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Buna göre 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüzyüze eğitimin aşamalı şekilde başlatılmasına karar vermiş oluyoruz."

YÜZ YÜZE EĞİTİM OLMAYACAK

"Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler, eğitimlerine uzaktan eğitimle devam edecekler. Uzaktan eğitim araçları, kendi kademeleri uygun içerikler çerçevesinde EBA TV kanalları, canlı dersler ve bu derslerin devamında EBA internetin içeriğindeki bir takım konulardan oluşuyor. Değerli veliler, okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okullarımızın destek personeline, servis sürücülerine kadar herkesin sağlık durumu HES kodları mağrifetiyle takip altında olacaklar. Ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tespit edilen kişiler bu sistem sayesinde takip edilerek, gerekli önlemler alınacaktır."

PERSONEL SAYISINDA ARTIŞ

"Hem öğrencilerimiz için, hem öğretmenlerimiz, hem de velilerimiz için bir takım rehberler, kılavuzlar hazırladık. Tenefüslerde ve benzeri durumlarda neyin nasıl yapılacağı konusundaki standartlar bu kılavuzlarda yer alıyor. Maske tedariği bakanlığımız tarafından da sağlanacak. Bu kapsamda okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda kılavuzları hazırlamıştık. Denetimler için 2 bin denetmenimiz şu an sahadalar. Hazırlanan kılavuzların takibi işleri öğretmenler ve yöneticiler tarafından devam ettirilecek.

Okularımızın Hijyeninin sağlanması için temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımları süratle devam ediyor. Salgın şartları nedeniyle bu personelin sayısında artışa gidiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.