banner388

Musa Orhan'a tutuklama kararı çıkartıldı!

Ülkeyi ayağa kaldıran tecavüz olayının faili Musa Orhan hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Musa Orhan'a tutuklama kararı çıkartıldı!

Ülkeyi ayağa kaldıran tecavüz olayının faili Musa Orhan hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 15:25
Musa Orhan'a tutuklama kararı çıkartıldı!

20 GÜN BOYUNCA TECAVÜZ ETTİ!

Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisini alıkoyup 20 gün boyunca tecavüz ettiğini belirten bir mektup yazarak 16 Temmuz günü  intihar eden İ.E.'nin (18) ölümünün ardından sosyal medya ayağa kalktı.

Olay 16 Temmuz günü Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşandı. İ.E.(18) tabancayla intihar ederek ardında Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine tacavüz ettiğini açıklayan bir mektup bıraktı. İntiharının ardından yaklaşık bir aydır hastanede tedavi gören İ.E., mücadelesini kaybetti ve hayata gözlerini yumdu.

OLAYI YALANLADI!

İlk verdiği ifadede olayı yalanlayan Orhan, daha sonra cinsel saldırıyı doğrulayan Adli Tıp Raporu gösterilmesinin üzerine bu kez İ.E. ile Siirt’te buluştuklarını ve kendisinin “alkollü” olduğunu söylemişti. Soruşturma dosyasına “gizlilik” kararı getirilen uzman çavuş, "nitelikli cinsel istismar" suçundan sevk edildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

ADLİ TIP RAPORU ÇIKINCA SARHOŞTUM DEDİ!

Olayın ardından serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması için, sosyal medya kullanan vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri ayağa kalktı. Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesince 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle M.O. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

MAHKEME KARARI:

Siirt Savcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Batman'da genç kızın intiharıyla ilgili Musa Orhan'ın tutuklanması talep edildi” denildi ve mahkemenin talebi incelediği belirtildi.

Savcılıktan yapılan açıklamada:

"Mağdur İ. E.’nin cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuyoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur 07.07.2020 tarihinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek daha önce sosyal medyada tanışıp arkadaşlık yaptığı, şüpheli Musa Orhan’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş ve derhal soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin iddia ve beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmış ve titizlikle değerlendirilmiştir. Şüpheli 17.07.2020 tarihinde tutuklama istemiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir." denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atakumlu 2020-08-19 15:48:37

Sosyal medya olmasa adalet nasıl sağlanacaktı

Avatar
Atakumlu 2020-08-19 21:55:06

Sosyal medya olmasa adalet olmayacak bu arada yorumları neden yayınlamıyorsunuz...

Avatar
Elli5 2020-08-19 22:15:04

idam şart idam

Avatar
osb 2020-08-19 17:44:13

Bu hayvanı assınlar

Avatar
Vatandaş 2020-08-20 02:18:01

Alkol değildir o kesin madde bağımlısıdır. Yazık olmuş kızcağıza. Ne masum Canlar gitti böyle yaratıklar yüzünden