banner388
banner390
banner410
banner408

Merkez Valisi ne demek? Merkeze çekilen vali ne iş yapar?

Valiler Kararnamesi ile birlikte 20 vali merkeze çekilirken yerlerine yeni valiler atandı. 19 il valisi ise değiştirildi. İşte 'Merkez valisi' hakkında merak edilen soruların cevapları...

banner269

Merkez Valisi ne demek? Merkeze çekilen vali ne iş yapar?

Valiler Kararnamesi ile birlikte 20 vali merkeze çekilirken yerlerine yeni valiler atandı. 19 il valisi ise değiştirildi. İşte 'Merkez valisi' hakkında merak edilen soruların cevapları...

21 Haziran 2017 Çarşamba 12:06
Merkez Valisi ne demek? Merkeze çekilen vali ne iş yapar?

Resmi Gazete'de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile birlikte 20 vali merkeze alınırken 20 ile yeni vali atandı. 19 il valisi ise değiştirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Merkez Valiliğine alınırken; İçişleri Bakan Yardımcısı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy atandı.


Samsun Valisi İbrahim Şahin'de merkeze çekilen isimler arasında yer aldı. Şahin'in yerine Tunceli Valisi Osman Kaymak getirildi.


Merak edilen soru ise 'Merkez Valiliği' ne demek ve merkeze çekilen vali ne iş yapar?


MERKEZ VALİSİ NE DEMEK?

Merkez valisi, valilik görevinden alınarak içişleri bakanlığında danışman olarak görevini sürdüren validir.


MERKEZE ÇEKİLEN VALİ NE İŞ YAPAR?

Valilik Kararnamesi ile birlikte valilerin alındığı merkez İçişleri Bakanlığı binasında yer alıyor. Bir oda ve sandalyelerden oluşan odada duran valiler istedikleri zaman bakanlığa gidebiliyor.


MAAŞLARINI ALMAYA DEVAM EDECEKLER

Merkeze alınan, başka bir deyişle kızağa çekilen valilerin özlük haklarına ve maaşlarına dokunulmuyor. Merkezdeki valiler, maaşlarını almaya devam ediyor.


GÖREVLERİNE GERİ DÖNEMİYORLAR


Ekstra bir görev verilmediği taktirde merkezde bulunan valiler iş yapmıyor. Geçmişte merkeze çekilen valiler dava açıp itirazda bulundukları zaman görevlerine geri dönebiliyorlardı.  Ancak yeni düzenleme ile birlikte bu ihtimal ortadan kaldırıldı. Merkeze çekilen valiler kadro ve unvanlarını koruyarak merkezde görevlendirilebiliyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Son Güncelleme: 21.06.2017 18:01
Anahtar Kelimeler:
Merkez Valisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin karagüzel 2017-06-21 12:37:05

Darbe gecesi darbecilerin başarılı olmaması için gayret gösterdi bundan dolayı feto tarafından karalandı, algı yaratılmaya çalışıldı vali bey için ancak başarılı olamadılar, samsun halkı vali beyi unutmayacak.

Avatar
Meftun Atali 2017-06-21 14:38:53

Rabbim yar ve yardimcin olsun kocayurekli adam samsun seni ozleyecek yerin dolmayacak

Avatar
kaan 2017-06-21 16:18:15

Esi ablalarin sorumlusuymus zaten bunu herkes biliyomus ayrica TRT mudurlugune bulent arinc getirmistir gersini siz dusunun

Avatar
Ali Balbal 2017-06-21 16:56:28

Samsuna hicbir faydasi olamayan bir valiydi.Urettigi tek sey bos laflar icraat ise sifir.

Avatar
Hanife yildiz 2017-06-21 19:13:22

Samsun valisi büyükşehir belediye başkanı yusuf ziya ile ilk adim belediye başkanı ile bil bol resim çekilmek başka hiç bir os yaptıkları yok ucude boş projelerle ugrasiyorlar

Avatar
Gül 2017-06-21 23:10:54

InsAllah sayin ibrahim sahinin sezon esnasinda verdigi hatali havalimani tadilat nedeniyle kapatilma kararini,yeni valimiz sayin osman kaymak göz ardi etmeyip engellilerimizin , yaslilarimizin,cocuklu ailelerimizin seyahatini tadilati sezon sonuna erteliyerek kolaylastirir

Avatar
Süleyman 2017-06-22 21:34:15

Bir evi yönetemeyen insanlar koskaca valilik makamındaki insanı klavyeden ne güzel karalıyor.
Kedi uzanamadığı cigere mundar dermiş.Bi insanı eleştirmek için ondan daha bilgili ve üst düzey biri olunması gerekir .Sayın İbrahim Şahin daha iyi yerlere gelecek.

Avatar
Kadir kaya 2017-06-29 06:16:35

Sayın B.Ş. Başkanı ne işlerle meşgul şehir içindeki yolları kim yapacak. Resim çektirmeye devammı.