banner388

Samsun'un yeni valisi kimdir?

Resmi Gazete'de valililer kararnamesinin yayınlanmasıyla Samsun Valisi değişti.

Samsun'un yeni valisi kimdir?

Resmi Gazete'de valililer kararnamesinin yayınlanmasıyla Samsun Valisi değişti.

21 Haziran 2017 Çarşamba 10:16
Samsun'un yeni valisi kimdir?

Resmi Gazete'de yayınlanan Valiler Kararnamesi'yle Samsun Valisi İbrahim Şahin merkeze çekildi. Vali İbrahim Şahin'in yerine ise Tunceli Valisi Osman Kaymak atandı.

Osman Kaymak kimdir?

1965 yılında Bayburt'un Sancaktepe Mahallesi'nde dünyaya gelen Osman Kaymak, Sancaktepe Köyü İlkokulu, Bayburt Ortaokulu, Bakırköy Kocasinan Lisesini okudu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1986 yılında ise üniversiteden mezun olarak İstanbul Adliyesinde avukatlık stajını yaptı. 1991 yılında katıldığı Kaymakamlık kursunu başarıyla bitirirken Pazarlar ilçesine kurucu kaymakam olarak atandı. 2 yıl sonra Erzurum İli Narman İlçe Kaymakamlığına, 1995 yılında Malatya İli Battalgazi İlçe Kaymakamlığına atandı.

1998 yılında Niğde Vali Yardımcısı olan Kaymak, 2000 yılında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini Büyükşehir İlçe Yönetim Sorunları, Battalgazi İlçesi Örnek Olayı konulu tez çalışması ile bitirdi. Gölcük depreminin ardından Kocaeli Valiliği Kriz Merkezinde 6 ay görev yaptı. Vali Yardımcıları Oryantasyon Seminerlerine katılarak sertifika aldı.

Malatya Valisinden, Kocaeli Valisinden, Afyon Valisinden, Niğde Valisinden, Amasya Valileri Hüseyin Poroy ve Erhan Tanju’dan takdirname aldı. 

2003 yılında Suluova İlçe Kaymakamlığına atanan Kaymak, 2006 yılında Elmadağ Kaymakamlığına, 2008 yılında Eyüp Kaymakamlığı, 2013 yılında İzmit Kaymakamlığına, 2014 yılında Tunceli Valiliğine Vali olarak atanırken, 2017 yılında ise Samsun Valiliği'ne Vali olarak atandı.


Osman Kaymak evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Son Güncelleme: 21.06.2017 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.