banner388

Maliye Bakanı Ağbal'dan kritik asgari ücret açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında işverene asgari ücret  desteği yapmayacaklarını açıkladı.

Maliye Bakanı Ağbal'dan kritik asgari ücret açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında işverene asgari ücret  desteği yapmayacaklarını açıkladı.

24 Kasım 2017 Cuma 18:39
Maliye Bakanı Ağbal'dan kritik asgari ücret açıklaması

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, 2018 yılında yapılacak zam oranlarına odaklanmış durumdayken Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan kritik bir açıklama geldi. Ağbal, "Asgari ücret desteği ile ilgili 2018 bütçesinde 1 Ocak’tan sonraki dönemlerle ilgili bir asgari ücret desteği öngörüsü yok. 2017 yılındaki döneminde ilişkin 2018 yılında muhtemelen Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılacak destekleme ödemelerinin ödeneğini koyduk. Biliyorsunuz 2016 yılında asgari ücret artışını yaptıktan sonra geçici olarak getirmiştik. Geçen sene ikinci kez uzattık. Açıkçası bu sene bunun geçici bir tedbir olduğunu düşünerek bu konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı bütçesine bir ödenek ayrıca koymadık ama hiç ödenek koyulmadığı şeklinde bir açıklama yapılmış, bu doğru değil. 2017’den kalan ödemeleri yapacağız" açıklamalarında bulundu.


İşverene çalıştırdığı işçi başına hükümet tarafından 100 TL asgari ücret desteği veriliyordu.


GÖZLER ZAM PAZARLIKLARINDA

2018 yılının asgari ücret zammı, önümüzdeki hafta başlayacak görüşmeler ile birlikte belli olacak. Hükümetin işverene verdiği 100 TL'lik desteği kesmesinin asgari ücret zammını nasıl etkileyeceği milyonlarca çalışanın ve işverenlerin en çok merak ettiği sorular arasında.

Son Güncelleme: 24.11.2017 18:43
Anahtar Kelimeler:
Naci AğbalAsgari ücret
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 2017-11-24 23:01:20

Milletvekillerinin maaşını düşürun asgari ücretliye verin hiçbir sıkıntı kalmaz

Avatar
T.A 2017-11-25 00:30:38

Memura gelince zam vekile gelince daha çok imkan para işçiye gelince destek yok para yok sonra ekonomi de soyle buyuduk boyle kar ettik ortalama kisi basina yillik gelir su kadar bilmem ne hikâye herşey on numara ama iscinin bisey gordugu yok gozunu ac isci gözünü ac millet uyuma su akiyo gidiyo bakmayın