banner388

Kuşların güvenliği için 730 bin TL'lik yatırım

YEDAŞ, kuşların güvenli göç etmesini sağlamak ve kuşlardan kaynaklı elektrik kesintilerinin önüne geçmek için 730 bin TL'lik yatırım yaptı.

Kuşların güvenliği için 730 bin TL'lik yatırım

YEDAŞ, kuşların güvenli göç etmesini sağlamak ve kuşlardan kaynaklı elektrik kesintilerinin önüne geçmek için 730 bin TL'lik yatırım yaptı.

29 Haziran 2017 Perşembe 11:42
Kuşların güvenliği için 730 bin TL'lik yatırım

Orta Karadeniz'de göçmen kuşların güvenliğini sağlamak amacıyla enerji nakil hatlarına izolasyon aparatları yerleştirildi. YEDAŞ, yaptığı çalışmalarla hat izolasyonu ve kuş koruma aparatı montajı yaparak elektrik kesintilerini önlemeyi ve kuş ölümlerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.


YEDAŞ, yaklaşık 730 bin TL'lik yatırım ile Samsun, Çorum, Ordu, Sinop ve Amasya'da kuş göçleri için büyük öneme sahip bu bölgenin özelliklerini dikkate alarak doğal hayatı korumak için elektrik iletim hatlarına izolatör aparatlar yerleştirdi. Bu yatırımla birlikte bir milyon kuşun güvenli göç etmesi sağlanacak. Ayrıca kuşlardan kaynaklı elektrik kesintilerinin de önüne geçilmiş olacak.


ÇALIŞAMALARDA DOĞAL HAYAT KORUNUYOR

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz 3 milyondan fazla kullanıcıya en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla yeni projeler gerçekleştiriyoruz. Kuş göç yolları haritalarını incelediğimizde Çorum, Amasya, Samsun, Sinop illerinin büyük öneme sahip olduğunu tespit ettik. Kuşlar, dinlenmek için elektrik direklerine konduklarında elektrik akımına kapılıp çarpılabiliyorlar veya hatta zarar verip elektrik kesintisine neden olabiliyorlardı. Bizler de hem kuşları hem de elektrik hatlarını korumak için kuş göç yolları üzerindeki dağıtım hatlarını, izolasyon malzemeleri ile kapladık. Müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla elektrik dağıtım sürekliliğini yükseltirken, doğal hayatı korumaya da özen gösteriyoruz. Bu konuda yakın dönemde 725 bin TL değerinde yatırım daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunYedaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.