banner388

KPSS tercihinde flaş gelişme

KPSS tercihiyle mülakatsız memur olmak isteyenler için yeni açıklama yapıldı.

KPSS tercihinde flaş gelişme

KPSS tercihiyle mülakatsız memur olmak isteyenler için yeni açıklama yapıldı.

14 Ekim 2019 Pazartesi 21:13
KPSS tercihinde flaş gelişme

Geçen yıl yapılan mülakat değişikliğinden sonra personel alımları açıktan mülakat yoluyla yapılmaya başlanmıştı. Yüksek Mahkeme bu konuda yeni bir karara giderek verilen kararın hukuka uygun olmadığını belirtti.

Karar sonrasında KPSS tercihleri ile personel alımı için bir yazı gönderek yapılacak memur alımları için belediyelerin bildirim yapması istendi.

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün yazısı:

Kamu görevlilerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik gükümleri çerçevesinde belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurmuş olduğu mahalli idare birliklerine ilk defa memur alımlarının merkezi yerleştirme yoluyla da karşılanabilmesi amacıyla mezkur yönetmeliğin kapsam başlıklı 2 nci maddesi hükmüne göre itfiaye eri dışındaki B grubu kadrolara aynı yönetmeliğin dördüncü bölümünde düzenlenen merkezi yerleştirme usulüyle personel temin edebilmeleri yönünde görüş bildirilmiştir. 

KPSS sonuçları esas alınacak *ikinci bir sınav veya mülakat yapılmaksızın- personel talebinde bulunmak isteyen yerel yönetimlerin 2019 yılı Aralık ayında yapılması öngörülen KPSS -2019/2 merkezi yerleştirmeleri için 18 Ekim tarihine kadar DPB üzerinden taleplerini bildirmeleri ve onaylanan taleplerini raporlayarak ayrıca resmi yazı ekinde Çalışma Genel Müdürlüğüne intikal etirmeleri gerekmekte olup , iliniz dahilindeki belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurmuş olduğu mahalli idare birliklerine duyurulması hususun

Anahtar Kelimeler:
KpssSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mülakat 2019-10-15 08:57:03

mülakat, yani yandaşların işe kesin girişi. yandaş değilsen ağzınla kuş tut giremezsin.

Avatar
Sevgi 2019-10-15 15:20:52

Nasip artık hayırlısı olsun nediyelim