banner388

KPSS'siz Memur Alımı Başladı

FETÖ operasyonları sonrasında boşalan kadrolar için KPSS'siz memur alımları yapılacak. KPSS'siz memur alan kurumlar hangileri, hangi şartlar aranıyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizin detaylarında.

KPSS'siz Memur Alımı Başladı

FETÖ operasyonları sonrasında boşalan kadrolar için KPSS'siz memur alımları yapılacak. KPSS'siz memur alan kurumlar hangileri, hangi şartlar aranıyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizin detaylarında.

16 Ağustos 2016 Salı 14:46
KPSS'siz Memur Alımı Başladı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ temizliği kapsamında devletin birçok kurumunda memur açığı doğdu. Bu açık KPSS'siz memur alımını gündeme getirdi. Pek çok kurum KPSS şartı olmaksızın memur alımı için ilan vermeye başladı. Ancak yine de öncelik KPSS sınavına giren adaylarda olacak. KPSS'siz memur alımlarında hangi şartlar aranmakta, hangi kurumlar 2016 yılında ne kadar memur alımı yapacak? KPSS şartı aramayan kurumlar için belli sertifikalara sahip olmak ve mülakatlardan geçmek gerekiyor. Yılda bir kez KPSS'siz memur alımı yapan kurumların ilanlarını takip edip belirtilen süreler içerisinde başvurunuzu tamamlamalısınız.

KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar:

  1.  Cumhurbaşkanlığı Memurlukları
  2. TBMM Memurlukları
  3.  Bakan Yardımcılıkları
  4.  Başbakan Başmüşavirleri
  5.  Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları
  6.  TOKİ
  7.  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
  8.  Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları
  9.  Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu
  10.  TUİK
  11.  AB Bakanlığı Memurlukları
  12.  Bakanlar Kurulu Sekreterliği
  13.  Milli Savunma Bakanlığı
  14.  Diyanet
  15.  MİT
  16.  Milli Savunma Bakanlığı
  17.  Anayasa Mahkemesi
  18.  Özel Kalem Müdürlükleri
  19.  Vali Kadroları

LİSE MEZUNU 3 BİN 721 MEMUR ALIMI

2016 yılı içerisinde lise mezunlarından kamuya 3 bin 721 memur alınacak. Lise mezunları hangi kadrolara başvurabilir, şartları nelerdir? Peki 2016 lise mezunu memur alımı şartları neler? Hangi kurumlar lise mezunu alım yapacak?

KPSS'siz  lise mezunları için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanında 3 bin 721 personel alınacağını bildirdi.

Dağılım şu şekilde:
İnfaz Koruma Memuru - 3 bin 258
Büro Personeli - ​201
Sağlık Personeli - 63
Teknisyen - 49
Şoför - 121
Aşçı - 14
Kaloliferci - 15  


*Türk Telekom A.Ş. 81 farklı pozisyon için başta İstanbul bve Ankara olmak üzere Tüm Türkiye'den alım yapacak. Aranan şartlar ise en az lise mezunu ya da üniversitelerin 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olmak, açık öğretim fakültesi mezunu olmak veya lisans ve üstü mezunu olmak.

*Makina ve Kimya Endüstrisi Ağır Silah Fabrikası Müdürlüğü'ne belirsiz süreli  35 sürekli işçi alımı yapılacak. başvuracak adayların lise mezunu veya dengi okul mezunu olması gerekmekte.

*Makina ve Kimya Endüstrisi Ankara, Kırıkkale ve Çankırı'da bulunana fabrikalarına ise lise mezunu ve dengi okul mezunu 95 kişi alınacak. 

*Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı 15 bin sözleşmeli öğretmenin başvuruları başladı. Adayların 2016 KPSS sınavından en az 50 puan almış olması gerekmekte ve sözlü sınava katılma zorunluluğu var. 

*Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5 bin sözleşmeli er alımı yapacak ve başvuralar kurumun internet sitesinden yıl sonuna kadar yapılabilir.  Başvuru şartları ise TC vatandaşı erkek olmak ve en az ilköğretim mezunu olmak.

*Emniyet Genel Müdürlüğü 9 bini erkek, bin tanesi kadın olmak üzere 10 bin polis alacak. Şartlar ise üniversite mezunu olmak, 2015 veya 2016 KPSS'den birine girmiş ve P3 puan türünden en az 60 almış olmak, 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak. 
Son Güncelleme: 17.08.2016 11:34
Anahtar Kelimeler:
Abd
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pınar 2016-08-17 14:28:35

Nasıl başvuru yapabilirim

Misafir Avatar
tolga 2016-08-22 20:36:55 @pınar

Bende bakıyorumda bi türlü öğrenemedim nereye başvurulacağına pınar hanım...

Beğenmedim! (0)