banner388

Köye Dönenlere 30 Bin TL !

Başbakan Binali Yıldırım tarım ile hayvancılığa yönelik olarak projeleri anlatarak, gençlere yönelik olarak verilen desteği anlattı.

Köye Dönenlere 30 Bin TL !

Başbakan Binali Yıldırım tarım ile hayvancılığa yönelik olarak projeleri anlatarak, gençlere yönelik olarak verilen desteği anlattı.

02 Eylül 2016 Cuma 15:44
Köye Dönenlere 30 Bin TL !

Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenmiş olan 'İlk 100 Gün' değerlendirmesi toplantısı genelinde, yapılmış olan ve yapılması düşünülen projelerden de bahsedildi. Projeler arasında yer alan ve en dikkat çekenlerden birisi de, köyüne geri dönerek tarım ile uğraşan bütün gençlere 30 bin lira karşılıksız ödeme yapılmasıdır.

KÖYE  DÖNEN GENÇLERE HİBE
Binali
yıldırım, tarım sektörünün önemini belirterek, tarımı bundan sonra stratejik alan olarak ele alacaklarını söyledi. Binali Yıldırım, Genç Tarım İşçisi Projesini başlatmış olduklarını da söyleyerek, "Toplam 15 bin gence, her birine 30 bin lira olarak karşılıksız para vermekteyiz. Git köyünde tarım ile uğraş, yeter ki topraklar işlensin. Bu şekilde bir projemiz var." dedi.

HAYVANCILIK PROJELERİ

Damızlık Ağırlıklı Destekleme Projesi'ne geçiş yapılacak olduğunu özellikle belirten Başkan Yıldırım, ileriki senelerden itibaren çalışmaların bitip, desteklemenin ise ekim ile hasat dönemlerinde verilecek olduğu çiftçinin beklentilerini karşılamayı hedeflemiş olduklarını belirtti.

11 MİLYARLIK HEDEF

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik, havza bazlı olan üretimlerde 941 havza belirlenmiş olduğunu, bu çalışmaların tamamlanmış olduğunu belirterek, "Kısa zaman içinde bu yeni modeli kamuoyu ile paylaşacağız. Bu konu üzerinden elde edeceğimiz tarımsal hasılat 11 milyar liradır. Buna ilaveten 11 milyar liralık tarımsal hasılat elde edilecek. Sayın Başbakanım, balıkçılarımız 'vira Bismillah' demiş bulunmaktalar onlara da bol ve bereketli kazançlar diliyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.09.2016 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.