banner388

Kiraz Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Isparta’da kiraz ve kayısıda hasatına başlandı. Geçtiğimiz yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle üreticisini üzen kiraz bu yıl yüzleri güldürdü.

Kiraz Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Isparta’da kiraz ve kayısıda hasatına başlandı. Geçtiğimiz yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle üreticisini üzen kiraz bu yıl yüzleri güldürdü.

17 Haziran 2016 Cuma 21:38
Kiraz Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, kiraz hasadının başladığını açıkladı. Şölen, Uluborlu, Senirkent, Atabey başta olmak üzere Yalvaç, Keçiborlu ve Gönen ilçelerinde yetiştiriciliği yapılan kirazın bu sene çiftçinin yüzlerini güldürdüğünü açıkladı. Isparta'da üretimi yapılan ve ihraç değeri yüksek Napolyon kirazının tat ve aroması ile dış pazarlarda aranan bir kiraz çeşidi olduğunu açıklayan Şölen, “Haziran ayının ikinci haftası sonu itibariyle hasat başladı. Son birkaç yılda kiraz üretiminde yaşanan iklimsel sorunlar bu sene yaşanmadı ve rekolte istenen düzeylerde. Hasadın başlamasıyla ihracatçı firmalar ürün almak için yerlerini aldı. Yeterli ve kaliteli ürün ile piyasada oluşan fiyatlarda hem üretici hem de alıcı memnun" ifadelerini kullandı. 

Şölen Yalvaç ve Senirkent'te yetiştirilen kayısıda da hasadın başladığını iletti. Şölen, "Yörenin önemli geçim kaynağı durumunda ki kayısıda erkenci çeşitler iç piyasaya alınmakta. Nisan ayında lokal olarak gerçekleşen don olayları nedeniyle kayısı üreticilerimizde endişe yaratmış olsa da ürün kalite ve rekolte olarak istenen ve tatmin edici seviyelere yükseldi. Yörede yetişen alyanak, şekerpare, mahmudun eriği gibi çeşitler hasat edilmekte ve komisyoncular tarafından satın alınıyor. İhraç ürünü olan Şalak ve Roksana çeşitleri üreticilerimiz için ümit vadeder durumda."  açıklamalarında bulundu.
 

Son Güncelleme: 18.06.2016 09:57
Anahtar Kelimeler:
ıspartaKirazKaysı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.