banner388

Kılıçdaroğlu'ndan seçim çağrısı! Meydan okudu! 

28 Mayısta yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından az bir farkla seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu Erdoğan'a meydan okudu. Kılıçdaroğlu,"Gelsin şimdi seçim yapsınlar, koysunlar sandığı. Neden yapmıyorlar? Devleti tehlikeye sokan adam bizi devletin karşısına koydu." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan seçim çağrısı! Meydan okudu! 

28 Mayısta yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından az bir farkla seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu Erdoğan'a meydan okudu. Kılıçdaroğlu,"Gelsin şimdi seçim yapsınlar, koysunlar sandığı. Neden yapmıyorlar? Devleti tehlikeye sokan adam bizi devletin karşısına koydu." dedi.

21 Temmuz 2023 Cuma 12:57
Kılıçdaroğlu'ndan seçim çağrısı! Meydan okudu! 

28 Mayıs seçimlerinde bir kez daha yenilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinden gelen "istifa" çağrılarının gölgesinde dün akşam bir canlı yayına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okuyan Kılıçdaroğlu, "Gelsinler şimdi sandığı koysunlar, seçim yapsınlar, boyunun ölçüsünü alsınlar. Neden yapmıyorlar?" ifadelerini kullandı.

"İKİ TÜRKİYE VAR : SARAY VE VATANDAŞ TÜRKİYESİ"

Kılıçdaroğlu: "Bu kadar zam yaptı? Kime yarıyor? Esnafa, çiftçiye, emekliye, sanayiciye yarıyor mu? Dolarla ihale alanların keyfine yarıyor. Dolarla fiyat garantisi verenlerin işine geliyor. Devlete dolarla borç verin oradan gelir alanların işine yarıyor. Yurt dışından kredi çekip de devletin Hazinesini ona garanti edenlerin işine yarıyor. Şu anda iki Türkiye var. Bir sarayın Türkiyesi, iki vatandaşın Türkiyesi. Milletin Türkiyesine zam üstüne zam gelir. Vatandaşın Türkiyesi bir avuç sarayın Türkiyesine çalışıyor." dedi

"GELSİN ŞİMDİ SEÇİM YAPSINLAR"

"Vatandaş devletin güvenliğine oy verdi. Yalan kurgulu videolarla 'Türkiye elden gidiyor, oy verirseniz terör örgütüyle bunlar yan yana olacak' dediler. Gelsin şimdi seçim yapsınlar. Devleti tehlikeye sokan adam bizi devletin karşısına koydu. Niye gübre, soğan, mercimek, nohut, et, canlı hayvan ithal ediyoruz? Bunları niye biz üretmiyoruz. Toprağı niye küstürdünüz? Biz bunları konuşmak isterdik."

"Parti Meclisi'ni 2 ayda bir topluyoruz. PM'den teklif geldi ayda bir toplanmak üzere. Biz de öyle yapalım dedik. Belediye başkanlarıyla toplanacağız. Tanju Bey'in geleceğini sanmıyorum. Sayın İmamoğlu ile ilgili zoom toplantısına girmek istemem. Kendisi açarsa ayrı tabi."

GİZLİ GÖRÜŞMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu, gizli görüşme ile ilgili de şunları söyledi: "Sabahleyin cep telefonuma gelen mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil partiyi ilgilendiren konu. Sonuçta partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı olarak düşünebiliriz. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var. Normal bulmuyorum. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam.

"ELEŞTİRİLERİN HAKLI YÖNÜ DE OLABİLİR"

Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Kendisini destekleyen arkadaşlarıyla hareket edebilir. Bu bizim geleneğimizde var. Herkes AK Parti'yi gördüğü için orası gibi zannediyorlar biz öyle değiliz. Bu AK Parti'de olsa suç. Adamı linç bile edebilirler. İhraç bile edebilirler. Çünkü orada demokrasi yok. Biz demokrasiyi içselleştirebilen bir partiyiz. Parti meclisi üyeleri genel başkanı eleştirebilirler. Bizim partide hiç kimse eleştirilmez diye bir kural yok. Sağlıklı bir eleştiri siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey. O çerçevede eleştirilere bakarım. Eleştirilerin haklı yönü de olabilir, haksız yönü de olabilir. Konuyu disiplin kuruluna sevk etmeyi düşünmüyorum. Ekrem İmamoğlu Bey'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına yeniden aday olmasını isterim.

"ÇOK DAR BİR GRUP HARİÇ ZAMLARDAN PERİŞAN OLDU"

Zaman zaman bu tür olaylar olur; kriz olarak görmeyiz. Su mecrasını bulur. Buradaki temel sorun şu. Ülkenin bu kadar ciddi sorunu varken, insanlar perişan halde iken, ekonomi bu halde iken, zamlar almış başını gidiyorken CHP'nin iç sorunlarının tartışma konusu olması beni rahatsız ediyor. Bu konuda bütün arkadaşlarımı uyardım. Elbette eleştirilerini dile getirebilirler. Ama hepsinin ortak hedefi; bu ülkede çok dar bir grup hariç zamlardan perişan oldu.

"TEKRARLANDIĞINDA GEREĞİNİ YAPARIM"

Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirme kadar yanlış bir şey yok. Kurallar içinde mücadele edersiniz. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım. Söylediğim odur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Levent Meral 2023-07-21 15:39:56

Bu adam kafayı yemiş koltuk çok hoşuna gitti galiba sen artık torun bak dedeeee