banner388

Kılıçdaroğlu'na terleten soru! Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı programda zor sorular soruldu.

Kılıçdaroğlu'na terleten soru! Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı programda zor sorular soruldu.

20 Temmuz 2023 Perşembe 22:22
Kılıçdaroğlu'na terleten soru! Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?

Kılıçdaroğlu'na konuk olduğu programda "Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?" sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu bu soruya "Gayet basit. Kurultay yapıyorsunuz. Biz hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Dün kurulan bir parti değiliz. Geçmişte nasıl genel başkanlar değişti ise yine genel başkanlar değişir" şeklinde yanıt verdi.Partisinde "değişim" çağrıları yapılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na katıldığı canlı yayında "Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?" sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu, bu soruya "Gayet basit. Kurultay yapıyorsunuz. Biz hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Dün kurulan bir parti değiliz. Geçmişte nasıl genel başkanlar değişti ise yine genel başkanlar değişir" şeklinde cevap verdi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda seçimleri kaybetmesi sonrası eleştiri oklarının hedefi oldu. İstifa çağrılarına rağmen koltuğunu bırakmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu'na konuk olduğu Habertürk yayınında "Genel başkanın değişmesi için daha ne olmalı?" sorusu yöneltildi. Kılıçdaroğlu, yanıt olarak, "Gayet basit. Kurultay yapıyorsunuz. Biz aynı zamanda hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Biz böyle dün kurulan bir parti değiliz. Geçmişte nasıl genel başkanlar değişti ise yine genel başkanlar değişir. Örneğin ben hiçbir delegeye 'bana oy verin' diye telefon açmam. Bunu dediğiniz an genel başkanlık yapamazsınız. Biz gelenekleri, kurumları olan bir partiyiz. Sıradan bir parti değiliz. Genel başkan elbette ki değişir. Benim genel başkan olduğum dönemde de genel başkan adayları çıktı, demokratik yarıştık. Bunların olması demokrasinin gereğidir" dedi. 

"Geçen yerel seçimlerde başarı kaydetmedik mi? Belli ki başarı elde ediyoruz. Niye her seçimde yenilgi? Yerel seçimlerde başarı elde ettik. 11 büyükşehir belediyesi CHP tarafından yönetiliyor. Bunu yenilgi olarak anlatıyorlar. Eleştiriye hep saygım vardır. Seçimi kazanırsınız, kazanmazsınız ayrı bir şey. Biz bakarız, kendi içimizde hesaplaşırız, oturur tartışırız. 'Neden kazanamıdık' masaya yatırırız. Hangi koşullarda kazandık, bunu masaya yatırırız. Ben şunu söyledim; bu geminin kaptanı ben miyim? Kaptan gemiyi dalgalı ortamda denize bırakmaz. Sağlam limana yanaştırır. O liman kurultaydır. PM karar verecek 'şu tarihte kurultay olsun' diyecek. Benim yaklaşımım yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması.

Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberGündemSondakika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
soley 2023-07-20 22:49:48

baba nin "git" düğmesine basılmasine henüz basmadilar.mecbur kalmayan bir insan bu kadar direnmez.o mecburiyet işte meçhul olan.olay orada.