banner388

KHK ile atılanlara özel sektörde iş fırsatı

Hükümet, FETÖ soruşturmaları kapsamında 2 konu için harekete geçti. Bu konulardan ilki FETÖ terör örgütü üyeliğinin nitelikleri, diğeri ise KHK ile görevden uzaklaştırılan ancak hakkında dava yada soruşturma olmayanların özel sektörde iş başvurularında yaşadığı sorunlar.

KHK ile atılanlara özel sektörde iş fırsatı

Hükümet, FETÖ soruşturmaları kapsamında 2 konu için harekete geçti. Bu konulardan ilki FETÖ terör örgütü üyeliğinin nitelikleri, diğeri ise KHK ile görevden uzaklaştırılan ancak hakkında dava yada soruşturma olmayanların özel sektörde iş başvurularında yaşadığı sorunlar.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 11:15
KHK ile atılanlara özel sektörde iş fırsatı

FETÖ soruşturmaları kapsamında kamudan uzaklaştırılan, ancak herhangi bir davaya konu olmayan kişilerin özel sektörde iş bulmalarının önünü açacak düzenleme için çalışmalar başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya dönüşünde FETÖ'cülerin iadesi ile ilgili dile getirdiği, "Bu konuda Türkiye’deki davaların neticelenmesi, yargının hüküm vermesi büyük önem arz ediyor. Akabinde diğer ülkelere mahkeme kararıyla gidildiğinde işimizin daha da kolaylaşacağını düşünüyorum" sözlerinin, Yargıtay aşamasındaki iki davadan kaynaklandığı belirtiliyor.


TERÖR ÖRGÜTÜ TANIMI

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Yargıtay aşamasındaki iki dosyanın FETÖ davalarında kilit rol oynayacağı belirtildi. Hem firari FETÖ'cülerin iadeleri, hem de mahkemelerdeki FETÖ dosyaları davadaki önemli konular arasında yer alacak. 'FETÖ’nün terör örgütü olarak tanımlanması, örgüt üyeliği, yardım ve yataklığa' ilişkin yol haritası çizilmiş olacak.


Yeni dönemde, ByLock başta olmak üzere bilerek ve isteyerek örgüte girmek, yardım etmek ve diğer tüm kriterler netleşecek.


Yargıtayda yer alan özellikle 2 dosya, hükümetin yakın takibinde. Dosyalardan ilki İstanbul'da FETÖ'yle bağlantılı iddiasıyıla iki hakimle ilgili olan dosya, diğeri ise FETÖ'cü bir polisle ilgili olan Gaziantep'te tamamlanan dosya.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin iki hâkim hakkında verdiği kararında FETÖ, ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı ve örgüt üyeliğinin kriterleri belirlendi. Karar, Yargıtay Genel Kurulu'nun onayından geçtikten sonra diğer dosyalar için de emsal niteliğinde olacak.


(Yargıtay Başsavcılığı'nın Gülen'in Türkiy'de şeriat esaslarına dayalı devlet kurmak amacında olduğunu devlet idaresini ele geçirmeyi hedeflediğini belirtmesine rağmen 2008 yılında Yargıtay Genel Kurulu Gülen'in beraatine karar vermişti.)


KHK İLE ATILANLARA ÖZEL SEKTÖRDE İŞ FIRSATI


Hükümetin ikinci çalışması ise FETÖ iddiasıyla kamudan ihraç edilen ve haklarında dava yada soruşturma bulunmayan kişilerin özel sektöre iş başvurularında yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili. İtirazların ve göreve iade sürecinin uzaması nedeniyle yaşanan sorunları gidermek amacıyla bu kişiler hakkında ara formül geliştiriliyor.

SGK kayıtlarında yer alan 'FETÖ gerekçesiyle kamudan atıldığı şerhi' ile YÖK'ün özel üniversitelere verdiği gizli talimatın başvuruların geri çevrilmesine neden olduğunun altı çizildi. Sorunun çözümü için YÖK ve SGK'ya talimat verildiği belirtildi. Ancak kurumların yaşadığı tereddüt nedeniyle yaşanan sorunda çözüm sağlanamadı. Hükümet, sorunun KHK yada yapılacak başka bir düzenleme ile giderilmesi konusunu gündemine aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.