banner388

Kedi ve köpekler pet shoplarda satılamayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Meclise taşıdığı yeni tasarı ile birlikte pet shoplarda kedi ve köpek satışı yasaklanacak. Pet shoplarda sadece balık ve kuş satışı yapılacak.

Kedi ve köpekler pet shoplarda satılamayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Meclise taşıdığı yeni tasarı ile birlikte pet shoplarda kedi ve köpek satışı yasaklanacak. Pet shoplarda sadece balık ve kuş satışı yapılacak.

23 Mayıs 2017 Salı 15:50
Kedi ve köpekler pet shoplarda satılamayacak

Pet shoplarda artık kedi ve köpek satışına izin verilmeyecek. Meclise sunulacak yeni yasa ile birlikte pet shoplardan kedi ve köpek satın alıp hayvanları sokağa bırakanlara para cezası verilecek. 


Habertürk Gazetesi'nden Aykut Yılmaz'ın haberine göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı, pet shoplarda kedi köpek satışını yasaklayacak tasarıyı meclis gündemine getirecek. Kedi köpek gibi hayvanları satın almak isteyenler kataloglardan seçim yapacak.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Kedi Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” taslağı hazırlandı. Tasarı ile birlikte evde bakılan kedi ve köpeğe pasaport verilecek ve çip takılacak. Çip takılan hayvanlar 15 gün içerisinde veri tabanına kaydedilecek. Kayıtlarda hayvan hakkındaki tüm bilgiler, eski ve yeni sahiplerinin bilgileri, mikroçiplerin seri numaraları, hayvan sahiplerinin ad ve soyadları ile adresleri olacak. Evcil hayvanı devralan kişi bu belge ile il müdürlüklerine başvuracak. Evde bakımını yaptığı kedi ve köpeği sokağa atarak kaderine terk edenler para cezasına çarptırılacak.


PET SHOPTA BALIK VE KUŞ SATILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, daha önce TBMM Çevre Komisyonu'ndan geçen ancak kadük olan ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı yeniden TBMM gündemine getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık kaynaklarından gelen bilgilere göre pet shoplarda balık ve bazı kuş türleri dışında hayvan bulundurulması yasaklanacak. Kedi, köpek gibi hayvanlar özel hazırlanan ısı ve ışık dengesi olan üretim yerlerinde barındırılacak. Bu hayvanları almak isteyen kişiler, pet shoplarda bulunan kataloglardan seçim yapacak.

Son Güncelleme: 24.05.2017 12:41
Anahtar Kelimeler:
Pet Shop
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
battal 2017-05-23 17:10:01

super yasak olsun ya ne bu hayvanlar özgur olsun onlar bi insna sayilir kaderbattal33@gmail.com

Avatar
3G 2017-05-24 06:24:33

Kopek satmak haramdir zaten .