banner388

KDV kanunu yasalaştı

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.

KDV kanunu yasalaştı

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.

30 Mart 2018 Cuma 08:49
KDV kanunu yasalaştı

Katma Değer Vergisi, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM kabul edilerek yasal hale geldi.

Kanun tasarısında yapılan son değişiklikler ile müzayede mahallerinde yapılan satışlardan fazla veya gereksiz hesaplanan ve devlet hazinesine ödenen vergi mükellefe geri verilecek. Arsa karşılığında inşaata verilen konut veya iş yerine karşılık arsa sahibinin aldığı payın teslimi, müteahhittin arsa karşılığına karşılık arsa sahibi iş yeri yada konut pay vermiş sayılacak. Müteahhitler arsa karşılığı inşaat işlerinde, bedel tespitini arsa sahibine verilecek yapılan konut veya işyeri Vergi Usul Kanunu 267. maddesine göre maliyet bedeli esasına göre hesaplanıp belirlenecek.

Değersiz hale getirilen alacaklara ilişkin Vergi Usul Kanunu 322. maddesine göre zamanında değerli olup şimdi değerini yitiren alacaklardaki zarar yazıldığı takdirde vergilendirme döneminde indirim konusu yapılacak.

Rütbelilerin sağlık hakları TBMM üyeleriyle eşitlendi

Rütbeli askerlikten emekli olanların bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin sağlık hakları TBMM üyeleri ile denk hale getirildi. Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları ile orgeneral ve oramiral rütbesinde emekli olanlar bu hakları kullanabilecek.

Anahtar Kelimeler:
KdvYasalaştı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.