banner388

Karlov'u Öldüren Polis Neden Öldürüldü?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi sonrası herkes polis memurunun neden öldürüldüğünü merak ediyor.

Karlov'u Öldüren Polis Neden Öldürüldü?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi sonrası herkes polis memurunun neden öldürüldüğünü merak ediyor.

20 Aralık 2016 Salı 13:03
Karlov'u Öldüren Polis Neden Öldürüldü?

Dünya gündemine bomba gibi düşen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı beraberinde de birçok soru getirdi. Suikast sonrası güvenlik güçlerinin operasyonu sonucunda hayatını kaybeden polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden sağ olarak ele geçirilmediği merak konusu oldu ve konu hakkında türlü iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Özellikle sosyal medyada saldırganın öldürülmesi üzerine türlü iddialar yayılmaya başladı. Algı operasyonu yapmaya çalışan kimi sosyal medya kullanıcıları saldırganın sağ olarak ele geçirilmesi halinde konuşacağından şüphe edildiğini, bağlantılarının ortaya çıkarılabileceği iddia ederek, özellikle ödürüldüğünü savundu.

Konu hakkında konuşan güvenlik uzmanları operasyonun ilk dakikalarında büyükelçinin yaralı olduğunu ve güvenlik güçlerinin zamanla yarıştığını söyleyerek, "Yaralı olan Karlov'u bir an önce hastaneye yetiştirmek için hızlı hareket edildi. Saldırganı vurmaktan başka bir çare yoktu. Eğer saldırganın kurşunlarının bitmesi beklense ve saldırganı ikna çabaları başlasaydı Karlov orada ölüme terk edilecekti. Bir tercih yapıldı ve yapılması gereken buydu" dedi.

Bu arada olay yeri kamera kayıtlarını inceleyen savcılık ve emniyet birimleri, saldırganın 11 el ateş ettiğini tespit etti. Karlov'un vücudunda 11 delik bulunduğu, bunlardan ikisinin giriş-çıkış olabileceği bildirildi. Olayın ardından etkisiz hale getirilen polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın eylemde kullandığı silahın NATO standartlarında, 9x19 kalibre, şarjör kapasitesi 15+1, 18+1, 20+1 olarak değişen Canik marka olduğu da anlaşıldı

Kaynak: Haber7

Son Güncelleme: 20.12.2016 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.