banner388

Kalitesiz Malzeme Kullananlara Ceza

Hükümet inşaat sektöründe kalitenin daha fazla artırılabilmesi adına denetimlerini arttırdı.

Kalitesiz Malzeme Kullananlara Ceza

Hükümet inşaat sektöründe kalitenin daha fazla artırılabilmesi adına denetimlerini arttırdı.

02 Ekim 2016 Pazar 09:35
Kalitesiz Malzeme Kullananlara Ceza

Özellikle de kalitesiz malzeme kullanmaktan dolayı ortaya çıkmakta olan güvensiz inşalara karşı savaş açmış olan hükümet, şantiyelerde ve inşa alanında sıkı denetimler kuralını devreye soktu. Son 14 senede toplamda 34 bin 442 tane şantiyeye denetim yapıldı. 2016 senesi ağustos ayı itibari ile yaklaşık olarak 684 milyon metrekareye tekabül etmekte olan 381 bin inşaat işi denetime giriyor.

CEZA VERİLİYOR
Denetimler sorumluluklarını yerine getirmemiş olan yapı denetim kuruluşları hakkında ceza işlemi uygulanmakta. Şuana kadar yapılan incelemelerin ardından 113 tane ceza uygulandı. Gerekli olan durumlarda yeni iş almalarında men cezası da devreye giriyor. Yapılan son denetimlerle beraber 11 tane yeni iş almaktan men cezası ile 263 tane belge iptal cezası uygulanmıştır. 2 bin 555 tane kuruluşa Yapı Denetim İzin Belgesi, 554 tane kuruluşa Laboratuar İzin Belgesi, 28 bin 588 tane mimar ile mühendise de konu ile ilgili denetçi belgesi verildi.

Son Güncelleme: 14.10.2016 17:21
Anahtar Kelimeler:
DenetimCezaPara Cezası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.