banner388

İtalya onu konuşuyor!

Türk gencinin yaptığı jest İtalya'da gündem oldu.

İtalya onu konuşuyor!

Türk gencinin yaptığı jest İtalya'da gündem oldu.

11 Haziran 2023 Pazar 18:30
İtalya onu konuşuyor!

İtalya'da geçen Mayıs ayında 13 kişinin yaşamını yitirdiği Emilia-Romagna bölgesine mektupla birlikte yardım gönderen Yusuf Karataş isimli Türk genç, İtalyanların gönlünü fethetti. Eyalet Belediye Başkanı Stefano Bonaccini, Karataş'ın gönderdiği para ve mektubu sosyal medya hesabından paylaşırken, "İçi ısıtan küçük jestler" notunu yazdı. Belediye başkanının paylaşımı çok sayıda beğeni alırken, Türk genci, sosyal medyada gündem oldu.


Uşak'ta yaşayan İtalya'daki Bologna Üniversitesi'nde Ortadoğu alanında yüksek lisans eğitimi gören 32 yaşındaki Yusuf Karataş, çok güzel anılarını bıraktığı İtalya'dan Türkiye'ye döndü. Zaman zaman İstanbul'a da gelen Karataş, geçen Mayıs ayında İtalya'da can kaybının yanı sıra 1 milyar Euro'ya yakın zarara yol açan Emile Bologna Bölgesi'ndeki sel felaketini İtalyan ve Türk medyasındaki haberlerden izledikten sonra duygularını içeren mektubu kaleme alırken, eyalet Belediye Başkanı Stefano Bonaccini ve Eyalet Valisine gönderdi.Karataş, "Bologna Üniversitesi'nde öğrenciydim ve üç yıl Bologna'da yaşadım. Emilia-Romagna'daki sel için tüm kalbimle üzgünüm. Biraz yardım gönderiyorum. Sana sarılıyorum. Her şey çok güzel olacak" diye yazarken, 50 Euro'yu da zarfa koydu. Belediye Başkanı Stefano Bonaccini, sosyal medya hesaplarından Türk gencinin İtalyanca mektubu ve gönderdiği paranın fotoğrafını "İçi ısıtan küçük jestler" notuyla paylaşırken binlerce beğeni aldı.Bu jest İtalyan medyasında da yankı buldu.

Yusuf Karataş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 'Türkiye Yüzyılı'na önem vererek duygularını yazdığını ve bunun İtalya'da ciddi bir karşılık bulduğunu söyledi. Karataş, İtalya'yı ikinci memleketi olarak gördüğünü ve bu felaketi kısa sürede atlatmasını dilediğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.