banner388

İşte Son Referandum Anketi Sonuçları

Yaklaşan referandum tarihi ile beraber anket çalışmaları da başladı. İşte son yapılan referandum anketinin sonuçları...

İşte Son Referandum Anketi Sonuçları

Yaklaşan referandum tarihi ile beraber anket çalışmaları da başladı. İşte son yapılan referandum anketinin sonuçları...

02 Şubat 2017 Perşembe 10:48
İşte Son Referandum Anketi Sonuçları

AK Parti ile MHP’nin mutabakata vardığı Anayasa değişikliği için son sözü Nisan ayında yapılacak olan referandumda halk söyleyecek. Türkiye’nin önde gelen araştırma kuruluşlarından A&G’nin Başkanı Adil Gür, son yaptıkları referandum anketinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre MHP seçmeninin 3'te 1'i hala kararsız.

MHP

Gür, MHP seçmeninin 4'te 3'ünün ‘Hayır’ oyu vereceğine dair yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Bizim araştırmamızda MHP seçmeninin üçte biri kesin olarak “evet” diyeceğini, üçte biri de “hayır” oyu vereceğini söylüyor. MHP seçmeninin diğer üçte biri ise henüz “kararsız” durumda."

'Evet' %54

Referanduma katılımın düşük olacağı yönünde görüşlerin de yanlış olduğunu belirten Gür, "Aksine seçmenin yüzde 81-82’lik bölümü sandığa mutlaka gideceğini söylüyor. Yapılan bu çalışmada “Evet” oyları % 54 bandında görünüyor." dedi.

Son olarak Gür, Anayasa değişikliği için sandığa gidecek olan seçmene sorulan 'Oyunu hangi kritere göre kullanacaksın' sorusuna ise “Evet” oyu vereceklerin önemli bir bölümü, bunun sebebini “Erdoğan’a duyduğumuz güven” olarak, “Hayır” oyu verecekler ise “Erdoğan karşıtlığı” ile açıkladığını belirtti.

Kaynak: Akşam
Son Güncelleme: 02.02.2017 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan 2017-02-03 01:15:36

Ülkücü olmamalarına rağmen; HAYIR ya da EVET üzerinden birbirimizi "hain"likle suçlamaya kışkırtan SİSTEM KULU troller unutmasınlar ki; Ülkücü Hareket'in içinden HAYIR diyen de çıkar, EVET diyen de.ama tarih şahittir ki hain çıkmaz
Demem o ki boşuna debelenmeyin. Ülkücü Ülkücünün öz gardaşıdır.