banner388

İşte beklenen taşeron açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan 900 binin üzerinde 4D taşeron işçiyi çok yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

İşte beklenen taşeron açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan 900 binin üzerinde 4D taşeron işçiyi çok yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

22 Kasım 2020 Pazar 20:15
İşte beklenen taşeron açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kadrolu yaşama geçemeyen taşeron işçilerin yüzde 70’lik kısıtlarına takılan işçilerin durumlarına karşı dikkatleri çekti.

Milletvekili soruları:

Komisyonda bakan Lütfi Elvan’a karşı Erhan Usta; ‘’ taşeron işçilerin kadrolu yaşama geçmesinden sonra KİT’lerde çalışma hayatına devam eden, bakanlık sorumluluğuna yer alan, hastane yönetimine çalışan, mutfakta istihdam eden, şoför olarak istihdam edenler için kadrolu yaşam gelmedi. Bu alanda ciddi haksızlıklar ve mağduriyetler var. Bunlar için bir şey yapılacak mı, bu sene kadrolu yaşama alınacaklar mı? ‘’ şeklinde sorularını yöneltti.

Ardından Süleyman Girgin; ‘’ 696 sayılı KHK kapsamında kamu geçişleri için personel istihdamına dayalı hizmet alımlarında personel çalışmalarına dayalı hizmet alım sözleşme şartları kapsamı gelirken yaklaşık maliyetlerin yüzde 70’lik kısmı asgari işçilik maliyeti ile beraber aynı yemek ile yol giderleri dahil işçilik gider oluşma şartı aranmıştır.

 Yüzde 70 şartını cihazlı malzeme ihalelerinde çalışan araç cihaz ya da malzeme gideri çok sayıda geçiş haklarından yararlanamadılar. Mağduriyetin önlenebilmesi adına çalışmalar gelecek mi?’’ sorusunu yöneltti.

BAKAN LÜTFİ ELVAN'DAN AÇIKLAMA:

Hazine ve maliye bakanı Lütfi Elvan kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. ‘’ Sayın Usta KİT’ler için istihdam eden taşeronların kadrolu yaşama geçişleri sağlanmadı. ‘’ şeklinde dile geldi. Vekillerden yöneltilen sorulardan bir tanesi de 4B kapsamı için geldi. Bu konu hakkında 2021 yıl programında bu noktada yeni bir çalışma söz konusu bile değil. Konu için arkadaşlarımız yeniden bakabilir. Gözden geçme, değerlendirme ve buna yönelik net şekilde cevapların iletilmesi söz konusu olacaktır tarzında yanıtlar eklendii.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet duren arslan 2020-11-23 10:07:15

Bizde zamanı gelince gündemjmizde yok diycez..

Avatar
Mehmet koç 2020-11-23 11:55:36

Kadro gelecek diye bekledik sonra yaşın doldu dedliler emekliye ayırdılar.50 yaşında emekli olduk zoraki ama hala DSİ de 60 küsur yaşında çok çalışan var ( ben Bolu DSİ de güvenlik görevlisi idim)bura Türkiye Cumhuriyeti devleti taktir sizlere kalmış saygılar

Avatar
Hakkı olmayan 4dli 2020-11-23 12:28:00

Kadroya geçirilen çalışanların hayatlarında bir değişiklik olmadı. Yapılmayan şeyler için, ballandırarak anlatılmasını anlamıyoruz. Kolay olan ve verilmesi gereken haklar için bu kadar zorluk çıkarılması ve yokuşa sürülmesinin nedeni nedir anlam veremiyoruz. Hükumetin parası kalmadıysa bunun sorumlusu ve sıkıntısını çeken biz değil, bizi bu hâle getirenler olmalı. Eğer hak ve hukuk varsa bizlerde hakkımızı helâl etmiyoruz. Bizlerin nasıl çalıştığını ve calistirildigimizi nerden bileceksiniz? Bizler bir çok kez şiddete ve psikoljik tacize uğrayarak çalışan emekçileriz. Kimse bunları görmemezlikten gelemez. Sizin cocuklariniz yaşadığında o zaman hak hukuk ve adalet dersiniz !!! Bunları yayınlayın yada ilgili yerlere iletin. Kadro buysa, sonuç bu ne yazikki !!!

Avatar
Yazıkcokyazik 2020-11-23 12:36:47

Sonuç 0

Avatar
Mustafa 2020-11-23 13:03:25

Yeni tâşaron işçi ne zaman olacak buna ihtiyaç var

Avatar
Adana 2020-11-23 13:30:09

Belediye işçileri kadroooo tam kadroooo

Avatar
Kibar 2020-11-23 14:45:20

Değerli arkadaşlar taşeron problemi hiç çözülmedi ve çözülmeyecek biz sözde kadroya alındık.ama şu anda şirkette devam etsek daha fazla mali hakkımız vardı. Şu anda şirkette almamız gereken maaş,tan yaklaşık ayda 486 TL daha az alıyoruz. İnşAllah düzelir diyorum ama ümidim kalmadı

Avatar
Ömer 2020-11-23 15:09:10

46sözleşmelerin hepsinin hakkını verdiniz sadece saglık calışanlarına hakkını vermediniz en cok zahmeti ceken onlar