banner388

İsrail'den Çirkin Sloganlı Eylem  "Türkiye gibi olmak istemiyoruz"

Bazı göstericiler "Türkiye gibi olmayacağız" sloganı attığı o eylem ile ilgili detaylar ...

İsrail'den Çirkin Sloganlı Eylem  "Türkiye gibi olmak istemiyoruz"

Bazı göstericiler "Türkiye gibi olmayacağız" sloganı attığı o eylem ile ilgili detaylar ...

26 Mayıs 2019 Pazar 12:06
İsrail'den Çirkin Sloganlı Eylem  "Türkiye gibi olmak istemiyoruz"

İsrail'de hakkındaki yolsuzluk suçlamaları sebebiyle Başbakan Netanyahu'ya karşı dün gece on binlerce muhalifin katılımıyla bir eylem düzenledi. Sol eğilimli partilerin ilk defa bir araya geldiği bu gösteride, Netanyahu'nun kendisine dokunulmazlık veren ve Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandıran yasalara tepki yağdı. Bazı göstericiler "Türkiye gibi olmayacağız" sloganı atarken, Şapka Kanunu'nun uygulandığı 1925'ten beri Türkiye'de kullanılmayan fesin bazı göstericiler tarafından takılması hayrete düşürücü bir detay olarak hafızalara kazındı.

Reuters haber ajansının çektiği fotoğraflarda üzerinde, “Suç Bakanı” yazan ve Netanyahu’nun fotoğrafının yer aldığı fesler giyen İsrailliler dikkatleri üzerlerine çekti. Ülkenin çok okunan gazetelerinden Haaretz’te ise bazı göstericilerin, “Türkiye gibi olmak istemiyoruz” sloganı attığı ve fesi de bu sebeple taktığı iddiası yer aldı. Fakat 1925’ten beri fesin kullanılmadığı Türkiye hakkında bu kadar bilinçsizce yapılan kampanya hem sosyal medyada hem de gösteri alanında tepkileri topladı.


kaynak : sözcü


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerimcan 2019-05-26 12:18:38

Doğruluk payi çok bu haberin. Şu an Türkiyede yönetimi eleştirne hakki varmi? Herkez suçlu herkez fetöcü bir sizmi suçsuz masumsunuz. Kuzey kore gibi millet konuşmaya fikir belirtmeye korkuyor. Bize böyle diyen başka ülkeler o kadarda haksiz değil malesef

Avatar
melek 2019-05-26 12:56:37

haberde o durum belirtilmiş. "Protesters wore Ottoman-style fezzes and carried portraits of Turkish President Erdogan, symbolizing 'the regime type that we are opposing'".