banner388

İşçiler zam teklifini sundu peki hükümetin çantasında ne var?

Hükümetle kamu işçisi arasındaki zam pazarlıklarında istenilen rakamlarla sunulan teklifler birbirini tutmuyor.

İşçiler zam teklifini sundu peki hükümetin çantasında ne var?

Hükümetle kamu işçisi arasındaki zam pazarlıklarında istenilen rakamlarla sunulan teklifler birbirini tutmuyor.

16 Haziran 2017 Cuma 14:47
İşçiler zam teklifini sundu peki hükümetin çantasında ne var?

Kamu işçilerinin maaşlarında yapılması istenen düzenlemeye yönelik toplu iş görüşmeleri sendikalarla hükümet arasında gerçekleşirken ortak noktada henüz yer alınamadı.

Teklifler arası farklılık söz konusu

Kamu işçileri adına görüşmeleri Türk-İş yaparken 2017 hedefinde yer alan yüzde 18’lik zam isteğini hükümet yetkililerine iletti. Fakat hükümetin cebinde kendisine sunulandan farklı bir teklif var.

Türk-İş yüzde 18

Türk-İş’in talepleri arasında aylık maaşlarda 100 ile 400 lira arası maaşlara göre iyileştirme istenirken vergi dilimlerinde işçi ücretlerinin negatif etkilenme olasılığına karşılık bin liralık ‘’denge’’ adı altında ödenek isteniyor.

Hükümetin çantasında 6+3 var

Buna karşılık hükümetin gelen taleplerden sonra kendi teklifi ise Mehmet Müezzinoğlu tarafından iletildi. Hükümetin çantasında 2017 yılı için ilk altı ay yüzde 6 ikinci altı 6 içinse yüzde 3 oranında teklif vardı. Teklif Türk-İş tarafından yetersiz bulundu.

Sürecin nasıl sonuçlanacağı ise kamuoyu nezdinde şimdiden merak konusu.

Kaynak:Sözcü

Son Güncelleme: 16.06.2017 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara 2017-06-16 16:34:32

Milleti yediniz yediniz kac kisi sizin yuzunuzden issiz kaldi kidem dediniz sistemi kesin bir kararla olusturup butun calisanlari sorgusuz dahil etmeliydinz butun bu sacmaliklariniz yuzunden isci patron birbirine giriyor madem bir isi yapip beceremiceksinz kurcalamayin o zmn devlet bile bunu yapamaz iscilerin atilimina asik tutarsa daha ne olmaz yazik olan yine isciye olacak vay haline ozel sektorun kidem kidem alin size kidem 1 yildir beceropte butun calisanlari sorgusuz sisteme dahil edemedinz yazik be